изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:01 EEST
В ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛИ НАЦИОНАЛНИЯТ ТИМ ПО БОКС ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО    
СпортВ Добрич ще се определи съставът на националния тим по бокс за европейския шампионат, съобщи пред репортер на НДТ клубният президент на Добруджа Ивелин Иванов, който за пореден път бе главен съдия на престижния международен турнир по бокс “Странджата”.


Отборът на “трикольорите” ще бъде ясен след републиканското лично първенство, на което за четвърта година добричкия клуб ще бъде домакин. Европейският шампионат ще бъде и първото сериозно изпитание на шабленеца Мариян Момчев по пътя му към Олимпиадата в Лондон догодина.    
“Всички се надяваме Мариян Момчев да успее да спечели квота на световното първенство, но първо трябва да разкрие своите истински възможности на европейския шампионат, който ще се проведе в София. Домакинството на страната ни е допълнителен плюс за нас. С Мариян вече сме определили и категорията, в която той ще се боксира за виза за Игрите. Това е кат. до 75 кг. Предстои ни много работа в тренировките, за да вървим напред. Трябва да му осигурим и силни спаринг-партньори, за да се подготвя пълноценно. Надяваме се той и Стойка Петрова да участват на Олимпиадата”, каза Ивелин Иванов.
Като главен съдия на отминалия турнир “Странджата” той похвали домакините от Пазарджик за добрата организация. Иванов посочи, че те настанили участниците в нов хотел, а срещите били в ремонтирана и отоплена зала.
“Гостуващите отбори останаха впечатлени от условията. Стана интересно и оспорвано състезание, което даде възможност на повече страни да достигнат до медалите. 62 издание на “Странджата” се превърна в минисветовно първенство. Имаше участници от 23 държави. На ринга се качиха 106 мъже и 25 жени. Най-силните страни вече се готвят усърдно за предстоящите големи първенства и затова елитът на световния бокс изпрати първите си отбори. Това вдигна нивото на турнира и ни направи свидетели на интересни срещи”, заяви още Ивелин Иванов.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛИ НАЦИОНАЛНИЯТ ТИМ ПО БОКС ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди