изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:32 EEST
ТИР УБИ 41-ГОДИШЕН, ДОКАТО СПАСЯВАШЕ СЪСЕЛЯНИ    
Ред и сигурност   41-годишният Ахмед Мехмедемин загина вднес сутринта, докато спасяваше свои съселяни след катастрофа. Тежкият пътен инцидент станал около 7.35 часа по пътя Добрич-Силистра, на разклона за село Малка Смолница. Микробус "Мерцедес", превозващ работници от Зърнево до фирма "Данибекс" в Добрич, попаднал на заледен участък. Бусът се занесъл и се блъснал в идващ отсреща лек автомобил "Руно". При удара "Мерцедес"-ът се преобърнал на пътното платно. Пътуващите излезли и започнали да вадят останалите вътре свои съселяни. В този момент били пометени от товарен автомобил "Волво".


При удара са пострадали още трима работници от село Зърнево - Шефкет Сюлюш /36/, Исмет Мехмед /37/ и 50-годишната Фикрие Мустафова. Един от мъжете е настанен в ОАИЛ на Многопрофилната болница за активно лечение, животът му е в опасност. При катастрофата той получил открити фрактури на двете ръце, опериран е по спешност. Раненият има и гръдна травма, намира се в тежък шок, казаха лекари. С опасност за живота е и другият мъж. Той е с тежка гръдна травма, има строшени много ребра. Транспортиран е в Отделението по гръдна хирургия в Окръжна болница във Варна. 50-годишната жена е без опасност за живота. Заради тежката катастрофа пътят бе затворен от органите на реда за около час и половина и движението - пренасочено през село Малка Смолница.
Загиналият Ахмед Мехмедемин има две дъщери, тази година ще са абитуриентки, разказаха хора от Зърнево. Съпругата му работи като санитарка в местната здравна служба. Тримата ранени също са семейни. НДТ

Обновено в 17.10

 


Сходни връзки

ТИР УБИ 41-ГОДИШЕН, ДОКАТО СПАСЯВАШЕ СЪСЕЛЯНИ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТИР УБИ 41-ГОДИШЕН, ДОКАТО СПАСЯВАШЕ СЪСЕЛЯНИ
Автор: Anonymous да 2011-02-23 @ 16:40 EET

Тия тирове са много рисков контингент откакто започна кризата. Първо карат бързо. Второ не са добре подготвени. Есента някакъв друг камион със "заспал шофьор" уби доктор.  На това аз му викам егати и професионалистите.... :-(

ТИР УБИ 41-ГОДИШЕН, ДОКАТО СПАСЯВАШЕ СЪСЕЛЯНИ
Автор: Anonymous да 2011-02-23 @ 20:42 EET

Tozi tir niama registracionen nomer! Koi go e pusnal na patia?

ТИР УБИ 41-ГОДИШЕН, ДОКАТО СПАСЯВАШЕ СЪСЕЛЯНИ
Автор: Anonymous да 2011-02-23 @ 21:27 EET
Не са виновни тировете! Виновни са тези от поддържащата фирма на пътя. Мисля ,че няма смисъл да се споменава коя е тя, защото се знае, че в Област Добрич тя е  една еденствена от години. Другият виновник е Областно Пътно Управление в качеството си на контролиращ орган и  в часност "Началник" отдел поддържане инж. Г. Петрова!
ТИР УБИ 41-ГОДИШЕН, ДОКАТО СПАСЯВАШЕ СЪСЕЛЯНИ
Автор: Anonymous да 2011-02-24 @ 09:43 EET

Аз също съм на това мнение.Този който е писал първият коментар мисля че се е подвел и по заглавието на тази статия.Дали шофьора на камиона е искал да стане така а и знаете ли каква е била ситуацията че да плюете.

ТИР УБИ 41-ГОДИШЕН, ДОКАТО СПАСЯВАШЕ СЪСЕЛЯНИ
Автор: Anonymous да 2011-02-24 @ 10:10 EET

Мъглата на професионализъма е виновна!  Едните не почистили пътя, другите не съобразили леда... При толкова много несъобразили, как да кажеш, че е човешка трагедия?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди