изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:44 EEST
ЗАЛОВИХА СИЛИСТРЕНЦИ, ИЗНУДВАЛИ ТЕРВЕЛЧАНИН    
Ред и сигурностДвама силистренци са задържани за лихварство и изнудване на мъж от Тервел, съобщи МВР.


Спецоперацията на силистренските антимафиоти е проведена в късния следобед в четвъртък в Тервел. Те започнали разследването по случая през януари тази година, когато е получена жалба от 32-годишен жител на Тервел, изнудван след просрочен кредит. В хода на работата е изяснено, че двама силистренци – М. С. /39/ и Я. Г. /38/, предоставят заеми на хора от региона срещу високи лихви, без да притежават разрешение за извършване на банкова дейност. При просрочване на вноските по кредитите длъжниците били подлагани на изнудване и заплахи.
След като пристигнали в Тервел, за да получат лихва по кредит, даден на 32-годишния мъж, М. С. и Я. Г. са задържани от антимафиотите след получаването на парите. Двамата са приведени в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Единият от тях – М. С., е с повдигнато обвинение по досъдебно производство от март м.г., когато бе задържан от служители на ТЗБОП-Силистра, за осъществяване на лихварска дейност и изнудване. Тогава в дома му бяха намерени и иззети множество документи, потвърждаващи престъпната дейност. След като първоначалната му мярка за неотклонение „задържане под стража” била променена в „парична гаранция”, М. С. продължил с лихварството. Нещо повече – той започнал да оказва принуда на свидетели, за да се откажат от показанията си по воденото срещу него досъдебното производство. Документиран е случай на нанесен побой на свидетел и семейството му от М. С. и негови приближени.
В домовете на М. С. и Я. Г. е извършено претърсване. Намерени са множество доказателства, уличаващи двамата мъже в престъпна дейност – пари с неясен произход, записи на заповеди, разписки и други документи.
Разследването на случая продължава в условията на образуваното досъдебно производство. Продължава работата за изясняване и на други случаи на пострадали от незаконното лихварство. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА СИЛИСТРЕНЦИ, ИЗНУДВАЛИ ТЕРВЕЛЧАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди