изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:46 EEST
14 226 000 ЛЕВА ЩЕ Е БЮДЖЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
НовиниС 15 гласа "за", един "против" и четири "въздържал се" вчера Общинският съвет на община Добричка прие бюджета за настоящата година.


Той е в размер на 14 226 000 лева. Стана ясно, че през м. г. бюджетът на общината е бил ориентиран приоритетно към усвояване на средства по оперативни програми - усвоени са общо 4 139 332 лева. През т. г. бюджетът ще е ориентиран приоритетно към подобряване облика на населените места, най-вече за ремонт на общинския сграден фонд и улиците в селата, ремонт на общинските пътища, благоустрояване и др. "Гордея се, че в този труден период, когато миналата година при актуализацията ни взеха над 500 000 лева, за тази година бюджетът е по-голям с 1 361 000 лева", каза кметът на общината Петко Петков. Удовлетворение от бюджета изказа и общинският съветник Иван Колев. Той посочи, че за първи път от три години парите са основно за ремонти по селата. В отговор на притеснението на съветника Колев, че явно и през този мандат няма да се концесионират язовирите в селата, Петко Петков посочи, че такава докладна ще бъде внесена след три месеца и че са заложени 80 000 лева.
На сесията бе отчетено изпълнението на бюджета на община Добричка за м. г. Стана ясно, че първоначално размерът му е бил 13 005 000 лева, но след промяна на взаимоотношенията между общината и Републиканския бюджет е станал 13 771 452 лева. Съветниците приеха отчет за изпълнение през м. г. на Програмата за управление на община Добричка за срока на мандата. От него е видно, че през 2010 година са ремонтирани общински пътища на стойност 391 400 лева, кметства за 97 859 лева, сгради на ЦДГ и училища за над 2.5 милиона лева, на читалища - за над 1.2 милиона лева и т. н. Гласуван бе годишният отчет за състоянието на общинския дълг през м. г. Приет бе план за действие по Общинската програма за интеграция на етническите малцинства за 2011 година. Гласуван бе отчетът за изпълнението на Програмата за енергийна ефективност 2009-2011 година.
На сесията бе прието предложение на кмета Петко Петков за издръжка на функциониращи и новоразкрити клубове на пенсионера в общината. Стана ясно, че такива клубове има в 52 населени места, а общият брой на членовете им е 1 656 души. Гласувани бяха 1 200 лева на Клуба по конен спорт за провеждане на Тодоров ден. Съветниците утвърдиха заплащане на транспортни разходи на педагогическия персонал и списък на длъжностите и лицата, имащи право на транспортни разходи от местоживеенето до местоработата и обратно в дейностите „Дом за деца лишени от родителски грижи” в село Овчарово, „Дом за възрастни с деменция” в село Опанец и Домашен социален патронаж. Приет бе отчет за изпълнение на Програмата за профилактика и овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Добричка. Гласувана бе докладна записка на кмета Петко Петков относно съгласуване на трасе на стопански път за достъп до Регионално депо за отпадъци в село Стожер. НДТ


 


Сходни връзки

14 226 000 ЛЕВА ЩЕ Е БЮДЖЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди