изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:22 EEST
СЪДЯТ ШОФЬОР НА КАМИОН ЗА КАТАСТРОФА СЪС СМЪРТ    
Ред и сигурностПред Темида ще се изправи по обвинение от Окръжна прокуратура, 35-годишният Николай Матев от Добрич. Той е обвинен по чл. 343 за причинена катастрофа със смърт по непредпазливост. На 14.10.2010 г. по пътя Добрич - Силистра на 2 км от разклона за село Златия товарен автомобил, управляван от Матев нарушил Закона за движение по пътищата и предизвикал катастрофа, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта на А.К. на 58 години.

Във фаталния ден около 6 ч. сутринта
лекият автомобил се движел по пътя в насрещното платно на къси светлини, виждайки товарния автомобил, управляван от Матев, прави маневра, за да се върне в своята лента. В това време Матев предприема спасителна маневра и влиза в насрещното платно, но настъпва челен сблъсък, довел до смъртта на А.К. По Закона за движение по пътищата товарният автомобил не е трябвало да навлиза в насрещното платно, трябвало е да намали скоростта и да спре, поясни Любенова, като допълни, че законът предвижда до 6 г. лишаване от свобода.
 


Сходни връзки

СЪДЯТ ШОФЬОР НА КАМИОН ЗА КАТАСТРОФА СЪС СМЪРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди