изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:40 EEST
ОБВИНЯВАТ БИВШ ДИРЕКТОР ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ    
Ред и сигурностБившият вече директор на Държавна дивечовъдна станция в Тервел - 49-годишният, неосъждан досега Тодор Гичев от Шумен ще се изправи в съда по две обвинения на Окръжна прокуратура, оповести говорителят на държавното обвинение Милена Любенова.

Гичев ще отговаря за престъпления по членове 282 и 202 от НК, като съответно по всеки от тях според закона може да получи от 1 до 8 и от 3 до 15 години затвор. Първото обвинение е за това, че на 21.03.2006 г. в качеството му на длъжностно лице - директор на Държавна дивечовъдна станция в Тервел сключил договор за отдаване под наем на земя, стопанисвана от станцията - 1390 дка, със "Зара" ООД от Нови пазар. С това си деяние Гичев е превишил правата си, тъй като въпросният договор е трябвало да бъде сключен от централното управление на горите. Целта на договора е да набави за "Зара" ООД облага, която е в размер на 11 120 лв., каза Любенова, като добави, че при сключването на договора не е проведен търг или конкурс за отдаване под наем на земи от горския фонд. Второто обвинение по чл. 202, е за това, че на 1.2.2007 г. отново като длъжностно лице Гичев подписва двустранен протокол за взаимно прихващане на насрещни задължения между дивечовъдната станция и "Зара", в резултат на което присвоил 27 200 лв., описани във фактура като доставка на царевица за дивечовъдната станция. Въпросното количество царевица в хода на разследването е установено, че не е получено в дивечовъдната станция.
 


Сходни връзки

ОБВИНЯВАТ БИВШ ДИРЕКТОР ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБВИНЯВАТ БИВШ ДИРЕКТОР ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ
Автор: Anonymous да 2011-03-10 @ 21:48 EET
Голям срам за правораздавателните органи. Кога ще чуем обвинението срещу приемника на Тодор Гичев, небезизвестния Соян Стоянов - доказан крадец и измамник.Сега и съпругата му е взела брадвата и ............... гладна е горката. Студено и е в новото семейно гнездо на фамилията за над 70 000 евро.Здраво са поели по правия път със старото ауди на Живко Мартинов.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди