изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:17 EEST
Мозер се раздели с Върбанов заради ГЕРБ    
ПолитикаПартия "Обединени земеделци", чийто лидер е един от емблематичните политици на прехода Анастасия Мозер, се разграничи от депутата си Венцислав Върбанов. Причината е подкрепата, която той даде за правителството и мнозинството на ГЕРБ.

Партия "Обединени земеделци", чийто лидер е един от емблематичните политици на прехода Анастасия Мозер, се разграничи от депутата си Венцислав Върбанов.

Ръководството на организацията излезе с декларация, че Върбанов не представлява вече земеделците в парламента заради подкрепата, която преди време даде за правителството и мнозинството на ГЕРБ.

"Така той се противопостави на позицията на Обединени земеделци  за сваляне на доверието от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов  и  водената от него политика - пробив в националната сигурност, полицейщина по места и липса на реформи", пише в декларацията на земеделците.

Постоянното присъствие на партията е категорично, че с тези свои действия Върбанов  "уронва престижа на организацията и декларира, че в парламента той вече не представлява „Обединени земеделци”.

Върбанов влезе в парламента като депутат от "Синята коалиция", но след несъгласие с колегите си напусна и малко след началото на мандата стана независим народен представител. Преди седмици, заедно с напусналите РЗС избраници, той се подписа под декларация, с която декларира съпричастност към управлението на ГЕРБ.

През март партията на Мозер трябва да избере нов лидер. Дългогодишната земеделска водачка вече обяви, че ще се оттегли. http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Мозер се раздели с Върбанов заради ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди