изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:22 EET
Поли Генова пребори Рут Колева и Милена за "Евровизия"    
Култура Поли Генова е изпълнителката, която ще представя България на песенния конкурс "Евровизия". Младата певица впечатли публиката с песента си "На инат" и бе единодушно избрана, както от тв зрителите, така и от журито на конкурса. Поли Генова успя да пребори силната конкуренция в лицето на Рут Колева и Милена, чиито песни за конкурса бяха едни от най-гледаните в Интернет до вчера. Младата изпълнителка вече е участвала няколко пъти в родното издание на "Евровизия", а през 2009 г. остана втора в крайното класиране с песента "One lifetime is not enough".

Песента на Поли "На инат" получи максималния брой точки от членовете на сформираната Академия от музикални специалисти и от зрителите, които гласуваха за нея чрез изпращане на sms-и. На финала на конкурса, който се проведе в зала 1 на НДК, Поли Генова успя да пребори други 18 изпълнители. На второ място са Jerihon, а трета е Мона. При зрителския вот - най-много точки е получила Поли Генова, следват я Милена Славова и Jаков.

Конкурсът "Евровизия" ще се проведе на 12 май в Дюселдорф, Германия. Тогава е вторият полуфинал на "Евровизия", в който ще участват 19 държави. От тях само 10 изпълнители ще се класират за финала на престижния конкурс, който е на 14 май.

Тази година регламентът на българското издание на "Евровизия" беше променен, за да се сведе до минимум опасността за пореден скандал около нашия представител в конкурса. Сформирана беше специална Академия, в която членуват повече от 50 души - композитори, поети, продуценти, музикални педагози, представители на професионални организации, рекламни агенции и медии. Всички те избраха изпълнителите и песните, които да участват във финала на "Евровизия" у нас. http://www.az-jenata.bg


 


Сходни връзки

Поли Генова пребори Рут Колева и Милена за "Евровизия" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди