изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:09 EEST
Данъчната проверка на Цветанов не установи нередности    
ПарламентНяма разминаване между доходите и разходите на вътрешния министър Цветан Цветанов и съпругата му. Това е установила данъчната проверка на семейство Цветанови, която изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов представи на заседание на парламентарната комисия по борба с корупцията.

Проверката на родителите на Десислава Цветанова обаче е установила разминавания и на тях ще им бъде назначена ревизия. Сметките на родителите на Цветанова са повече от 14 и са в повече от една банка. Те не са дали разрешение за оповестяване на данните им.

И двете проверки са за периода 2004 - 2009 г. Документите по тях ще бъдат изпратени в прокуратурата.

Доходите на семейство Цветанови са 589 000 лв. Цветанов и съпругата му са спечелили над 338 000 лева, а останалите пари са от ипотеки, дарения и лихви по депозити. Разходите на семейството са 459 000 лева. Според данъчната проверка няма разминаване между разходите и доходите на семейството. През този период Цветанови са закупили два апартамента, а всички останали имоти са придобити като наследство или в замяна.

Проверката на Цветанови е обхванала над 5000 страници документация. Това е първата данъчна проверка на министър и вицепремиер, както и първата, при която се разкрива данъчната тайна.

Красимир Стефанов отговори на данните, изнесени вчера от вестник „Галерия" и покани Явор Дачков и Кристина Патрашкова на кафе, за да им обясни как действа данъчната администрация. Стефанов подозира изтичане на информация от приходната агенция. Той предполага, че течът е от двама служители, които ще бъдат наказани.

Преди заседанието депутатът от Коалиция за България Бойко Великов поиска отлагане на точката, но след гласуване в залата това не се случи. Затова Великов напусна заседанието.

На него не присъстваха и авторите на сигнала до данъчните - представителите на „Ред, законност и справедливост". Тяхното отсъствие на няколко пъти бе подчертано от Красимир Стефанов.

Вчера вестник „Галерия” разпространи информация, че тъстът и тъщата на вътрешния министър притежават14 сметки в банки, в които всеки месец се вкарват между 2000 и 20 000 лева. От медията изнесоха и данни, според които Цветанов е пътувал 97 пъти в чужбина за последните шест години, като 37 излизания зад граница са били описани с термина „частни командировки”.

В очакване на данните в доклада главният редактор на печатно издание Кристина Патрашкова коментира, че има „сериозни подозрения, че много от фактите ще бъдат скрити, други ще бъдат преиначени или поднесени по такъв начин, че той да бъде угоден за министър Цветанов”. http://dariknews.bg/

 


Сходни връзки

Данъчната проверка на Цветанов не установи нередности | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди