изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:21 EET
ДЪЛЖА НА ДОБРИЧ ВСИЧКО, КОЕТО СЪМ    
Интервюта Утре /петък/ Миро ще гостува в родния Добрич и от 23,30 часа ще пее за добричлии в дискотека “Звезда”. Споделя, че това ще е, може би, последния път, когато ще изпълни репертоара от албума „оМИРОтворен” преди да излязат през следващите месеци парчетата от новия му албум. Освен това подготвя пролетно клубно турне и желанието му е то да стартира от родния Добрич. Идването ми в Добрич е повод да се видя с приятелите и семейството си, споделя още Миро. Преди лайфа си в Добрич, той даде интервю за вестник „Нова добруджанска трибуна”:

 

               -          Неотдавна в шоуто „Стани Богат” Ники Кънчев, който бе един от първите, които забелязаха таланта ти, те върна към детските и ученическите години в Добрич. На кого дължиш музикалната си кариера, кой те насочи към музиката?

-          Някои от нас са родени много щастливи. Не са си задавали въпроса „Какво ще правя?” Аз съм от тези хора. Освен родителите,семейството ми, което  винаги ме е подкрепяло, учителите ми бяха първите хора, които ме насочиха към музиката. Още в първия момент, в който са ме завели в детската градина, учителките са видели таланта ми. Точно преподавателките в детската градина са тези, които първи са ме насочили към музиката.

 

-          С какво свързваш родния си град, освен семейството ти, разбира се?

-          Разбира се, със семейството си, чиято подкрепа и разбиране винаги съм имал. Както и с приятелите  ми. Интересно е, че приятелите ми също никога не са ми давали възможност да мисля, че мога да се занимавам с нещо друго, освен с музика. Учих в най-хубавото училище в цяла България – ОУ „Христо Ботев”. Това е най-якото основно училище, което някога създаде много умни и успешни, креативни, можещи българи. Аз може и да съм от известните, но не съм най-успешният сред съучениците ми. Моят приятел Велизар Гочев, например, на 34 години е доцент по микробиология. До 40-ата си година може и академик да стане. Родният Добрич, семейството, учителите, съучениците и приятелите ми дадоха всичко, което съм. На тях дължа всичко, което съм – и доброто, и лошото. Доброто – таланта и признателността, лошото – скромността, защото добричлии сме колкото можещи, толкова и скромни. Преди две години в концерт „Българската Коледа” участвахме Румънеца и Енчев, Преслава, аз. Тогава се замислих, че се получи концерт „Добрич поздравява България”. Хората от  Добрич сме много талантливи, можещи.

-          Защо се случва толкова рядко да излизаш на добричка сцена? Липсваш от концерти, които местната власт организира по различни поводи, както и на фестивала, от който стартира твоята кариера. Да не би да липсват покани или има други причини?

-          Никога не съм бил приятел с властите, пък било то и местни. Никога не съм чувствал желание да флиртувам със силните на деня. За мен политиката е мръсна дума. Никога не съм бил в лични и приятелски отношения с хората от властта. Аз често съм в Добрич. Имам приятели в заведенията и пея там, срещам се с приятели. Не съм по площадите, защото ми липсва симпатията от силните на деня. Мама и тати са си изкарвали парите с честен труд, но когато става дума за това да съм с приятели е много по-ценно, отколкото да съм по площадите с представителите на властта.

-          Подготвяш своя нов албум „Месия”. Какво включва той? Трябва да излезе на 11.11.2011 година. Има ли символика в избраната дата?

-          Включва много хубави тракове с много добри музиканти. На 20 години аз бях открит като композитор от мои колеги. Сега аз съм по-големия, който открива 20-годишните таланти. Дискът ще излезе в деня с многото сватби – 11.11.2011 г., ден, който включва много единици. А и ноември е месец, който е пряко обвързан с християнските празници. Смятам, че дискът ще излезе точно навреме. Ще включва две CD-та и едно DVD.

-          Готов ли е вече сингълът, който се очаква да излезе на Великден?

-          Живот и здраве ще излезе по-рано от Великден, за да има време да го направим хит. По време на националното клубно турне през пролетта ще представя повечето от песните, които ще влязат в “Месия”. Искам да видя реакцията на феновете, за да преценя кои песни ще се харесат най-много. Най-важно е мнението на най-близките ми хора, а къде мога да ги открия, освен между моите приятели в родния ми град.

-          Всеки твой албум е музикално събитие, каква ще е мисията на Месия?

-          Мисията на „Месия” е моята философия, че днешният ден е много важен. Вчера мина, а утре предстои. И е много хубаво утре да се чувстваме добре. Ако искаме да кажем „Обичам те”, не трябва да чакаме утре. Зад името на албума „Месия” стои и болката на българите – винаги чакаме да сме избавени от някого, търсим месията, а факт е, че той е един и всеки трябва да го открие. „Месия” е позитивно послание. 

-          Ясно е, че с всеки нов проект ти променяш и визията. Какъв Миро да очакваме сега?

-          Гледам на тези неща като част от проекта, а не като самоцел. Ако проектът го налага, да, разбира се. Защото ние сме вид актьори. Трябва да мислим за един продукт като цяло. И – да, ще подходя като актьор. Ако трябва, ще отслабна, ако трябва - ще напомпя мускули.

-          Неизбежни са въпросите, свързани с Евровизия. Какво в крайна сметка не ни достигна миналата година?

-          Никога не ни е стигало можене. Не ни стига, тъй като това е екипна игра. Никой не може да я играе отделно. Изпълнителят е избор на страната си и на Евровизия той представлява страната си, спира да е себе си. В телевизията-майка, има много ентусиазъм, а моженето винаги е било дефицит. Как не се намериха пет човека, които да дадат душата си. За тях това е още една активност на телевизията. Аз посветих тази година на Евровизия и не съжалявам. Като артист бях длъжен да поема предизвикателството. В противен случай, щях да съм страхливец. Като българин не можех да не го приема. Но, не е честно един човек да влачи цялата каруца. Дано тази година някой да си е взел поука. Иска ми се артистът, който ще представя България, да се чувства комфортно. А, аз ходех на срещи, за да търся спонсори, защото за клипа ми беше отпусната сумата от 10 000 лева с ДДС. А, най-евтиният клип в поп-фолка струва между 6 000 и 8 000 лева, т.е. трябваше моят клип да е като най-лошите от поп-фолка. Затова трябваше да намеря парите, които да се добавят. Не трябва да участва в Евровизия страна, която не разполага с физически възможности и възможности да се рекламира. Например, Гърция преди няколко години бе вложила 3 милиона евро и пак доникъде не стигнаха. Миналата година, когато Гърция търсеше пари да спаси икономиката си, за реклама на Евровизия бяха заделени 500 000 евро. Аз бях като Андрешко с бюджет от 50 000 евро. Нещата са несъизмерими. Да не говорим за Азърбайджан, които бяха вложили 5 милиона евро. България винаги разчита на чудо. Но, шоубизнесът не е евтино удоволствие. Единственият екип, на който можех да разчитам, бяха приятелите ми, трима души измисляхме „Миро”, вкарани в брънката на стотици хора в БНТ. Пожелавам на тазгодишния потърпевш да не му е толкова гадно. 

-          Как гледаш на сегашните кандидати да представят България на Евровизия? /бел.а. интервюто е взето на 22.02.2011 г. - преди финала на българската Евровизия/

-          Милена е един от най-успелите български изпълнители за всички времена. Тя е най-успелият български клубен артист в Европа. Групата й бе под №4 в Лондон. Тя е уникат и аз съм й тежък фен. „D2” са пичове, които харесвам, момчета, които работят с главите си. Рут, Поли Генова са талантливи. Хубав подбор. Всичко е наред, но това е въпрос на държавна политика. Защото зад участието на Елица и Стунджи стояха много пари. Президентът Георги Първанов беше твърдо зад тяхната кампания, защото е тежък фен на Евровизия. Той е много образован мъж, историк с добра визия за това какво трябва да се направи. Дано тази година участникът на Евровизия има България, президента, българските политици и бизнес зад гърба си.

-          Има ли, според теб, България шанс да победи в Евровизия и как?

-          Това можене, което е необходимо за Евровизия, не е моженето на артиста. Успех на Евровизия не е чудо, защото чудеса като това от 1994 г. в САЩ, се случват изключително рядко.  Евровизия се печели с можене на всички нива – от финансово, интелектуално до ангажираност.

-          За около 17 години от срамежливото момче Мирослав Димов ти се превърна в Миро Костадинов - един от идолите на младото поколение, носител на многобройни награди като изпълнител, автор на песни, като най-добре облечен мъж, най-елегантен българин. Какъв ще е Миро след 17 години? Къде ще е сцената за неговите изяви?

-          Аз не съм се променил. Променило се е отношението на хората към мен. Аз съм същият човек. Разпознавам се в човека отпреди 17 години и в този след 17 години. Смятам обаче, че след 17 години няма да съм на сцена, освен за някой юбилеен концерт. След 17 години се виждам много щастлив да си клатя краката на някое красиво и топло място и от време-навреме да се връщам в България и в родния Добрич, за да се видя със семейството и приятелите си. 

 

Разговаря Станислава КРЪСТЕВА

 


Сходни връзки

ДЪЛЖА НА ДОБРИЧ ВСИЧКО, КОЕТО СЪМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди