изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:48 EEST
ДЕЦА СЪБРАХА 9500 ЛЕВА ОТ „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ” ЗА БЕБЕТАТА НА ДОБРИЧ    
ОбществоЧек на стойност 9500 лева връчиха на директора на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Мариян Ананиев от клуб „Милосърдие, Съпричастност и Напредък”. Сумата е събрана през 2010 година в цялата страна в рамките на кампанията”Жълти стотинки”, в която деца помагат на деца.

„Това са капчици любов, които децата на България с много трепет събираха, защото когато деца помагат на деца, чудесата са възможни”, споделиха организаторите на акцията в Добрич.
Средствата са предназначени за отделението „Неонатология” към МБАЛ- Добрич. То разполага с 27 легла, от които 5 за интензивна терапия. Годишно през отделението преминават над 1400-1500 новородени, като 12 % от тях са недоносени. Средствата, които националната кампания е събрала, ще се използват за закупуване на монитори с кислородна сатурация за недоносените бебета – за прецизно, неинвазивно, проследяване на кислорода в кръвта по време на престоя им в интензивния сектор за предотвратяване на увреждания, съобщи директорът на здравното заведение д-р Мариян Ананиев.
“Тежестта и значимостта на този жест се състои в това, че в тези трудни времена, когато благотворителността често остава забравена, едни деца и техните родители, които никога не са идвали в Добрич, даряват стотинки за болницата в града ни. С подобни красиви жестове се доближаваме до истинското гражданско общество, а не сме просто група от хора”, сподели д-р Мариян Ананиев, след като прие чека. Жана Иванова – главен координатор на сдружението МСН сподели, че в Добрич са имали най-радушно приемане на парите. Зам.-кметът Камелия Койчева напомни, че инициативата за кампанията в Добрич не е от общината, а от ученици от ПМГ „Иван Вазов”.
През настоящата година средствата от кампанията „Жълти стотинки” ще са предназначени за болница „Свети Георги” в Пловдив. Инициативата е по подобие на кампанията „Жълти монети” на Бернадет Ширак във Франция, която за 20 години е набрала 6 милиона евро и построила нова детска болница.
 


Сходни връзки

ДЕЦА СЪБРАХА 9500 ЛЕВА ОТ „ЖЪЛТИ СТОТИНКИ” ЗА БЕБЕТАТА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди