изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:28 EEST
Българин е убит в Бенгази, още 2-ма са ранени    
По света61-годишен българин е бил убит от наемници в източния либийски град Бенгази, а други двама български работници са били леко ранени при престрелка между крайбрежните градове Рас Лануф и Ал Брега. Египетската официална информационна агенция МЕНА съобщава, че българинът е бил застрелян, предаде БТА. Не е посочено обаче нито на коя дата е бил убит той, нито при какви обстоятелства, отбелязва Франс прес.

Тленните му останки са били прехвърлени в Египет, за което е било уведомено българското посолство в Кайро, съобщава още египетската агенция. Дипломатическото представителство уредило транспортирането на ковчега до летището на египетската столица, откъдето той ще бъде изпратен със самолет в България.

От Министерството на външните работи заявиха пред Дир.бг, че до момента в  получените факсове от посолствата ни в Триполи и Кайро няма съобщение за убит български гражданин в Либия.

При друго нападение срещу чуждестранни работници на инжинеринговата компания VAOS между крайбрежните градове Рас Лануф и Ал Брега са пострадали леко още двама българи, съобщи БНТ.
Eдиният от тях Росен Русанов обаче съобщи, че вече всички са добре и че вероятно са били нападнати по грешка, предаде БНТ.

"Изведнъж започна стрелба по контейнера. Над кабината появиха се въоръжени с автомати и ни заставиха да легнем на пода, отвориха вратите на контейнера и въоръжените лица ни заставиха да слезем, при което установихме, че това са военни. Решиха, че не представляваме ниаква заплаха за тях и ни качиха отново в контейнера, дори ни помогнаха ранените да бъдат третирани в клиниката на рафинерията", разказва Русанов.

Пострадали от изстрелите са двама филипинци и единият от българите, който има повърхностна рана. Самият Русанов наранил крака си, но и сега двамата са добре.

По-рано страните от ЕС се договориха да наложат оръжейно ембарго на Либия и забрана за издаване на визи за хора от режима, а Съветът на ООН по правата на човека препоръча на Общото събрание да замрази членството на Либия. Говорителят на Белия дом Джей Карни също съобщи, че Вашингтон ще наложи едностранни санкции на Либия, но още се доуточнява какви ще са те.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова Съвета за сигурност на ООН да предприеме "конкретни действия", за да защити гражданите в Либия. Той поиска да бъдат обмислени възможни санкции срещу режима на Муамар Кадафи, включително търговски и финансови, забрана за пътуване, оръжейно ембарго, както и мерки за защита на човешките права. По думите му "насилието трябва да спре" и отговорните за него да бъдат наказани.

Генералният секретар каза също, че планира да замине за Вашингтон в понеделник, за да обсъди либийската криза с американския президент Барак Обама. http://dnes.dir.bg

МВнР опроверга, че е убит българин в Бенгази

 


Сходни връзки

Българин е убит в Бенгази, още 2-ма са ранени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди