изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:04 EEST
Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени    
НовиниГеорги Първанов,съпругата и синът му, жената на Никола Колев, децата на Емилия Масларова, се сдобили с имущество за без пари. Братът на Сергей Станишев почти подарявал апартаменти. Дъщерята на Иван Костов управлява повече от 1 милион лева.  Под заглавие "Тайните имоти на властта" в. "168 часа" публикува разследване за имуществото, с което са се сдобили или продали близките на някои от първите хора в държавата.


Президентът Първанов си купил апартамент през 2009 г. с 213 кв.м в престижния столичен квартал "Манастирски ливади" от близка до БСП функционера Васил Калинов фирма, която през 2006 г. е дарило за президентската му кампания 25 хил.лева.

Синът на президента, Владимир Първанов, се е сдобил с апартамент и гараж на средна цена 519 лв. на квадратен метър. Брокери смятат за нормална цена обаче между 850 и 1000 евро за квадрат. Заплатата, която Владимир получава, едва покрива вноските по кредита, който той е теглил. Проверка в Сметната палата показва, че по времето, когато е купен апартаментът му, баща му, президентът Първанов, няма как да му памага, тъй като няма никакви спестявания.

Първата дама Зорка Първанова пък разполага със скъп парцел в Банкя, който е купен на три пъти по-ниска цена от пазарната. През 2007 г. тя е платила на роднините си Галиная и Васил Савови 45 хил.лв за терен от три декара в Банкя. Един от продавачите без притеснение заявил, че всъщност имотът е купен на средна цена 15 евро за квадратен метър, но адвокатите на купувача намалили съзнателно цената.

Евтини сделки върти и съпругата на Никола Колев, шеф на президентския кабинет. Роднини на Колев се облажили от сделки на жена му Величка, при които вместо по десетки евро за кв.метър те плащали по -3.4, като при една от сделките стигнали до символичната цена от лев за квадрат.

Солидни имоти притежават и двамата синове на екссоциалната министърка Емилия Масларова. Рекордьор по свръхизгодна сделка е доведеният й син През 2007 г. Иво Масларов става собственик на апартамент от 94 кв.м и парцел от 625 кв.м , а две седмици по-късно с още един парцел за 55 хиляди лева. Година по-късно той купува за 30 хиляди парцел от 1 дка в софийското село Лозен. За 30 хиляди пък по-късно за апартамент от 104 кв. в топцентъра на София е платил 104 076 лв.

Изгодни сделки е направил и родният й син от предишен брак - Константин Радонов, който се сдобил срещу 31 012 лв. с апартамент в центъра на София. Впоследствие той става и горд собственик на десетки декари земеделска земя.

Имоти на шокиращо ниски цени продавал пък братът на експремиера - арх. Георгий Станишев. Неговата фирма "Дедалос" се проявява почти като благотворителна организация, като продава на безумно ниски цени - по 270 евро на квадрат за апартаменти на столичния бул."Мадрид". Вероятно става дума за "тъмни сделки", категоричен е служител на фирмата, който обяснява, че в нотариалните актове се вписват суми, близки до данъчната оценка.

Един милион управлява дъщерята на Иван Костов, която е управител на "Интрейдингс" АД. Когато тя е избрана за управляващ, във фирмата влизат нови акционери и капиталът се вдига от 50 хиляди лева на 1 013 700. Основни акционери са бившият шеф на кабинета на Костов Николай Вълчев и брат му Христо. http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени
Автор: Anonymous да 2011-03-01 @ 16:47 EET
Раяя стройсе, гласувай за горепосочените и нито дума.Хората са бедни а вие искате да ги оставите на трохи ли?
Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени
Автор: Anonymous да 2011-03-01 @ 18:31 EET

Ха сега да видим дали НАП ще ги проверява,както провери Ц.Цветанов?!...

Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени
Автор: Anonymous да 2011-03-01 @ 18:53 EET
ОТ КЪДЕ ТЕЗИ ПАРИ .МОИТЕ РОДИТЕЛИ РАБОТИХА КАТО БЕЛИ РОБИ 50 ГОДИНИ Е ЕДВА ЕДНА СЕЛСКА КЪщА МОЖАХА ДА СИ ПОСТРОЯТ,А ТИЯ ХЛАПЕТА СИГУРНО 1 РСБОТЕН ДЕН НЯМАТ И ПРИТЕЖАВАТ ПАЛАТИ ЗА МИЛИОНИ.ДА СТАНЕ БАЙ ТОШО И ВСИЧКО ДА ИМ НАЦИОНАЛИЗИРА И ТАКА ДЪРЖАВАТА щЕ СИ ВЪРНЕ ТОВА КОЕТО УКРАДАХА  КАТО ПОЧНЕМ ОТ БСП,СДС И ГЕРБ.
Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени
Автор: Anonymous да 2011-03-01 @ 19:29 EET
Aми колега прав си те нашите майки и бащи и по 300 години трудов стаж да имат пак не могат си купят това!
Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени
Автор: Anonymous да 2011-03-01 @ 20:25 EET

Те хлапетата нямат и един ден работа ама партията на бащите им има много пара, разликата между тях и Вас е те са хора а вие сте офцете им за доене.Като сте офце ще пасете , а те са хора притежаващо стадото ви .Ще ви доят, ще ви стрижат междувпрочем само това заслужавате и това ви е много !Имат си и топ правосъдие и американската армия не може да ги превземе, така е кеша в тях и ддемокрацията в тях .И война да има пак ще ви убедят че това е демокрация , това е реалноста .

Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени
Автор: Anonymous да 2011-03-05 @ 15:23 EET
момчета само работа му е майката, не хленчене, вашите родители за работили за стотинки години и пак няма свършване, но това е друга тема, за лудо работи, за лудо не стой- нашият народ има многоверни(проверени) истини

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди