изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:01 EEST
„МАЙЧИНА ГРИЖА” ГОСТУВА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА    
Европейски съюзДнес там ще бъде отбелязан националният празник на България. Дамски клуб „Майчина грижа” от Добрич днес е в белгийската столица, за да участва в тържествата по повод националния празник на Република България – 3 март, които ще се проведат в Европейския парламент. 22-те дами от клуба са в Брюксел  по покана на Евродепутата на годината д-р Антония Първанова.


Програмата за честването предвижда откриване на изложба на творби на българските автори Даниела Тодорова, Тодор Тодоров и Румен Рачев.
Гост на тържеството по специалната покана на д-р Първанова ще бъде и проф. Николай Овчаров, който ще представиш документалния филм - "Между Боговете и хората", който представя красотата на Източните Родопи с екцент върху  Перперикон, древният тракийски град и светилище на Дионисий, храмът на Орфей в Татул, олтарът на Богинята-майка и много други забележителности.
Ще звучат музикалните изпълнения на виртуозния Теодосий Спасов и невероятния Найджъл Кенеди.
Гостите от България ще бъдат подзравени от председателя на Европейския парламента - Йежи Бузек, който е патрон на празника.
Гостите от „Майчина грижа” са подготвили подаръци за домакините. Те носят 300 мартенички, част от които са закупени от дамите от кампанията „Да протегнем на Алекс ръка”. Други от червено-белите български символи са изработени от деца от Общинския детски комплекс в Балчик.
 


Сходни връзки

„МАЙЧИНА ГРИЖА” ГОСТУВА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди