изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:59 EEST
ПЕТ ДНИ СЛЕД ОТКАЗ ДА БЪДЕ ПУСНАТ ОТ АРЕСТА ОБВИНЕНИЯТ В УБИЙСТВО СЕ ОБЕСИЛ    
Новини   Направил си въже от постелъчното бельо. 52-годишният Нико Николов, арестуван през юли миналата година за убийството на пазач на почивната станция на агенция „Митници” в Балчик, е открит мъртъв в ареста в Добрич на 27 февруари около 10 часа, потвърди за радио Варна ръководителят на областното звено “Изпълнение на наказанията” Гичо Гичев. Николов е открит обесен. Направил си е въже от постелъчното бельо. В килията е имало и други арестанти, но той ги е изчакал да заспят. По случая е образувано досъдебно производство от Първо Районно управление на полицията в Добрич.


52-годишният Нико Николов, арестуван през юли миналата година за убийството на пазач на почивната станция на агенция „Митници” в Балчик, е открит мъртъв в ареста в Добрич на 27 февруари около 10 часа, потвърди за радио Варна ръководителят на областното звено “Изпълнение на наказанията” Гичо Гичев. Николов е открит обесен. Направил си е въже от постелъчното бельо. В килията е имало и други арестанти, но той ги е изчакал да заспят. По случая е образувано досъдебно производство от Първо Районно управление на полицията в Добрич.

в началото на м. Септември 2009 година, край полезащитен пояс между селата Калина и Средина, община Ген. Тошево е бил открит човешки скелет. Експертиза установила, че вероятната причина за смъртта на затрупания с клони и листа човешки труп са множество тежки черепно мозъчни травми и такива по гръдния кош. Назначената ДНК експертиза изясни по-късно, че останките са на изчезналия през декември 2008 година 53 годишен пазач на почивната станция на Митниците Марио Кръстев. В хода на следствените действия като обвиняем за убийството му бил привлечен управителят на почивната база Нико Николов. 52 годишният мъж е в ареста от средата на юли миналата година
Пет дни преди да се обеси Нико Николов е получил отказ от Варненския апелативен съд да бъде уважена молбата му за промяна на мярката за неотклонение в по-лека. Пред съда защитата на Николов е твърдяла, че обвиняемият доброволно е сътрудничил на разследващите далеч преди да бъде задържан и след като дознанието е към своя край няма никаква опасност той да се укрие от наказателно преследване, или да извърши друго престъпление. Твърдяла е и за нарушения, допуснати при първоначалното привличане на Николов като обвиняем Според представителя на Апелативна прокуратура, събраните доказателства установяват съпричастност на Нико към драматичните събития от последните дни на 2008 година край Балчик, довели да убийството на Марио Кръстев. Нещо повече. След като приключи срока на удълженото с 2 месеца разследване има вероятност спрямо Николов да бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. За тази по-тежка квалификация законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживоьтен или доживотен затвор без замяна.
  Това е вторият случай на обесил се арестант в Добрич. През 1998 г. се обесва рекетьорът Красимир Димитров, който заедно с Тихомир Ташев – Тихия, бе свързан с отвличането на хора.

 


Сходни връзки

ПЕТ ДНИ СЛЕД ОТКАЗ ДА БЪДЕ ПУСНАТ ОТ АРЕСТА ОБВИНЕНИЯТ В УБИЙСТВО СЕ ОБЕСИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди