изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:49 EEST
Кадафи: Ако падна от власт, ще има свещена война    
По света Либийският лидер Муамар Кадафи заяви, че води борба срещу тероризма и изрази недоумение от липсата на чуждестранна подкрепа, в интервю за френския вестник "Журнал дьо диманш", цитиран от Ройтерс.  "Изненадан съм, че никой не разбира, че това е битка срещу тероризма", заяви дългогодишният автократ, който воюва с армия, авиация и артилерия срещу демонстрантите против 41-годишния му режим, предаде БТА.

"Нашите служби за сигурност ви сътрудничат. Ние ви помогнахме много през последните няколко години. Защо сега, когато водим борба срещу тероризма вътре в Либия, никой не ни помага?", запита Кадафи.

Западните лидери осъдиха действията на Кадафи срещу демонстрантите през последните две седмици като брутални и кървави, а Международният наказателен съд обяви, че той и хората от близкото му обкръжение може да бъдат разследвани за престъпления срещу човечеството, извършени от силите за сигурност срещу цивилни демонстранти.

Кадафи, който разговаря с журналистите от резиденцията си в Триполи, предупреди, че ако въстанието срещу неговото управление в Либия, вдъхновено от успешните революции в Тунис и Египет, успее, Северна Африка ще бъде обхваната от ислямска свещена война.

"Ще има ислямски джихад под носа ви, в Средиземноморието", заяви той. "Хората на Бин Ладен ще дойдат и ще почнат да искат откупи. Ще се върнем във времето на Червената брада (Оруч, Червената брада е османски корсар и по-късно бей на Алжир и бейлербей на Западното Средиземноморие, живял през 15-и и 16-и век - бел. ред.), на пиратите, на османците, които искаха откупи за корабите", предупреди Кадафи. Той добави, че неговото правителство "се справя добре", въпреки въоръжената борба с опозицията и предупреди, че ако бъде свален от власт, бреговете на Европа ще бъдат залети от имигранти.

Междувременно сблъсъците в Либия продължават ожесточено. Хиляди бежанци на границата на Либия мизерстват и чакат помощ от света. България се включи в хуманитарна акция, организирана от Европейския съюз. Български самолет извози 140 бежанци до Кайро. Предстоят още 2 курса на самолета на "България ер" за евакуация на бежанци от границата между Либия и Тунис. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Кадафи: Ако падна от власт, ще има свещена война | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди