изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:46 EEST
Откраднаха мерцедес с внучката на Вежди Рашидов    
НовиниНеизвестни отмъкнаха луксозния "Мерцедес" S класа на сина на министъра на културата Вежди Рашидов - Вадим, докато той оставял едното си дете на училище, а 9-годишната му дъщеря била в колата. Сигналът за кражбата бил подаден около 8.20 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вадим Рашидов съобщил, че сутринта тръгнал с колата си, за да закара двете си деца на училище. По първоначални данни той слязъл да изпрати първото дете до входа на училището му в района на „Интерпред”. Оставил детето и се насочил към автомобила, който оставил с включен двигател, за да продължат с 9-годишната си дъщеря към нейното училище. В този момент видял, че колата му потегля заедно с нея. Минути по-късно мерцедсът спрял, детето било свалено, а той продължил в неизвестна посока.

Бащата бързо съобщил за случилото се на тел. 112 и сигналът е предаден на СДВР. Екипи на полицията незабавно започнали издирване. Около час по-късно, към 9.30 часа, скъпият автомобил е открит в района на ж.к.”Бокар” (от дясната страна на бул. "България" след кръстовището с ул. "Тодор Каблешков" в посока Витоша - бел.ред.).  Продължава издирванете на извършителите, които по неофициална информация са били двама.

Синът на Вежди Рашидов е завършил Художествената академия и има няколко самостоятелни изложби, но според информация на "Стандарт" през последните години се занимава със строително предприемачество.

Самият Вежди Рашидов благодари на органите на реда за бързата реакция и оказаното съдействие, съобщиха междувременно от пресцентъра на Министерство на културата.
„По време на инцидента тази сутрин бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов. Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая. Изказвам своята благодарност на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо РПУ в София Евгени Игнатов и на служителите на районното управление", заявява Рашидов.

По думите му бързата реакция на МВР е поредното доказателство, че държавата последователно и ефективно се бори с престъпността.
"Убеден съм в професионализма на органите на реда и съм сигурен, че същите мерки се предприемат и към всеки български гражданин, който е обект на посегателство”, допълва министърът на културата.

Междувременно Цветан Цветанов коментира пред журналисти, че полицията работи за намиране на доказателства срещу извършителите, цитира го "Фокус". По думите му - този инцидент е част от приоритетите на МВР – борба с автокражбите.
„Когато има задържани лица, свързани с противозаконно отнемане на превозно средство, нека не ги пускаме под парична гаранция, защото това провокира те отново да се занимават със същото. Когато бяха задържани емблематични фигури с псевдоними Патицата, Жабата, Дебелото и други такива, в София нямаше кражби на коли. Паричната гаранция не решава проблема”, отправи поредна критика към съда министърът.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Откраднаха мерцедес с внучката на Вежди Рашидов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди