изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:53 EEST
Фалстарт на делото срещу Емилия Масларова    
Новини Софийски градски съд не даде ход на делото срещу бившата социална министърка Емилия Масларова за присвояване на над 11 млн. лв. при ремонт на социалния дом в Стара Загора. Причина за отлагането е, че един от останалите подсъдими - Росен Стефанов, не е получил препис от обвинителния акт в законовия седемдневен срок, предадоха БНР и "Фокус". Според съда има процесуална пречка да се даде ход на делото, защото Стефанов не е запознат с обвинението.Съдът отложи делото за 21 април, докогато подсъдимият и защитата му ще трябва да се запознаят с него. Съдът определи дати за процеса и през май, юни и юли.

Стана ясно, че е предявен и граждански иск по делото от министъра на труда и социалната политика. Миналата седмица министър Тотю Младенов каза, че има  иск за 11 038 405 лева срещу Масларова и обвиняемите по делото.

"Росен Стефанов си е получил обвинението, предявено му е. Материалите по досъдебното производство са му предявени също, той се е запознал с тях. Просто не е бил получил обвинителен акт", обясни наблюдаващият прокурор по делото Калин Софиянски, цитиран от БГНЕС. Той обясни, че според правилата, обвинителният акт се връчва от съда на всеки един от подсъдимите.
"Това, което стана днес е една нормална рутинна процедура. Законът е разписал такава възможност за отлагане на делото, ако подсъдимият не е получил навреме своя обвинителен акт. Няма нищо необичайно и извънредно", каза още обвинителят. Той не знае какви са причините за това.

По делото има още 5-има обвиняеми. Това са Димитър Димитров, зам.-министър във ведомството на Масларова, главният секретар тогава Иван Пенев, пълномощникът Росен Стефанов и бизнесмените Венцислав Драганов и Михаил Методиев. Те са обвинени за престъпление по служба или присвояване.

Абсолютно невинна съм, за мен това е политически процес, каза Масларова преди да влезе в съдебната зала, цитирана от БГНЕС. Според нея, делото е недоразумение. Тя обаче заяви, че е доволна, че то вече е в съда и е открито, "за да не излизат страшни неща по медиите".

"Аз съм работила абсолютно честно, работила съм коректно и със съзнанието, че трябва да се помага не на един или двама, или десет души, а на много хора и мисля, че ако се върнете във времето назад ще видите какво е направено в социалната област", заяви Масларова.
Тя обаче отказа да каже кой стои зад процеса. Заяви, че няма да коментира повече, докато не приключи делото.
Масларова твърди, че не знае и какво може да направи един човек с 11 млн. лева, каза, че никога не е имала такива пари.

Специален пратеник носел пликове с пари от Стара Загора в София и ги давал на Масларова, стана ясно по-рано от обвинителния акт. Куриерът пътувал с автобус, носел раница и бил без телефон. Следвала го кола, която трябвало да "бди" да не станат "инциденти с автобуса". Преди да тръгнат към София, парите минавали през 3-ма души, но само един знаел всички подробности.
Според прокуратурата, куриерът се досещал, че носи пари, но не знаел колко са. Смятал, че в пакета имало "40-50 пачки в купюри от 20 и 50 лв.".

В София слизал на хотел “Плиска” и тръгвал към Орлов мост. На 100-150 м от хотела чакал автомобил "Тойота", в който, според обвинителите, била Масларова. Пратеникът й давал парите, а тя на него - запечатан плик с бележка. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Фалстарт на делото срещу Емилия Масларова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди