изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:34 EEST
Гел възпрепятства предаването на HIV по време на анален секс    
Здраве Гел възпрепятства предаването на HIV по време на анален секс. Той е разработен в САЩ от група учени, които в момента изпитват неговата клинична безопасност и ефективност, съобщи агенция Ройтерс. Според статистически данни рискът от заразяване с вируса на СПИН по време на анален секс е 20 пъти по-висок, отколкото при незащитен вагинален полов акт.

Това се дължи на факта, че стените на правото черво са по тънки и равни в сравнение със сложната структура на влагалището. По този начин вирусът по-лесно попада в тъканите чрез кръвта и червата.
Ефективността на гела била доказана след направена биопсия на мъжете и жените, участващи в експеримента. Една част от тях използвала гела, а друга – плацебо. Доказано било, че доброволците, използвали гела в продължение на една седмица, имали понижен риск от инфектиране с вируса на СПИН. В анализа да резултатите от изследването изрично се подчертава, че използването на новия анален гел е напълно безопасно. Само при двама от участниците в експеримента са се появили странични ефекти.
Специалистите смятат да намалят количеството на глицерин в продукта, за да може да бъдат намалени до минимум рисковете при употребата му.
Преди няколко месеца учените успешно разработиха вагинален анти-СПИН гел. Той  е бил използван от 900 южноафриканки. Проучването продължило три години, а резултатите показали, че при жените, които редовно използвали гела, рискът от заразяване с HIV е 54% по-малък. http://www.hospital.bg/
 


Сходни връзки

Гел възпрепятства предаването на HIV по време на анален секс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди