изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:10 EEST
Столична община вдигна тихомълком данъци    
НовиниСтотици софиянци се оказаха с увеличени тайно данъци и научиха това едва когато получиха уведомленията си от столичните данъчни служби. Увеличението засяга райони извън промените в зонирането на града, които бяха публично оповестени в края на миналата година.

Повишението на данък сгради е 20-25% и засяга отделни улици и карета в целия град, установи проверка на "Сега". В това положение са жители на "Младост", където като цяло нямаше промени в категорията, хора, които живеят в част от кв. "Кривата река", в района зад "Пирогов" и зад Министерския съвет, по ул. "Екзарх Йосиф".

Целта на промяната е да изравни всички части на един квартал по категория, обясниха от общината. Според администрацията предишното райониране е било "некоректно и условно" и не е определяло ясно граници в зоните.
"Става въпрос за малки карета и улици в "Младост", които преди бяха в четвърта зона, при положение, че останалата част беше в трета. Затова изравнихме всички части на "Младост", обясни зам.-кметът по финансите Минко Герджиков. Според него увеличението не е голямо.
"Не мисля, че живеещите в "Младост" ще възразят да плащат с по 20 лв. повече, имайки предвид какво правим там - метрото, кръстовището на две нива", каза Герджиков.
София обаче не е започнато нито едно кръстовище на две нива.

Данни колко точно жители засяга това увеличение в "Младост", а и в целия град, няма. Според Герджиков това е единственият район в столицата с подобна промяна. От финансовата дирекция обясниха обаче, че ситуацията се повтаря буквално в различни улици и блокове на града, които са били гранични при предишното зониране. Когато бяха обявени новите зони, тези промени не били съобщени, защото нямало как да се уточни за всички улици.
"Преди в някои части зоните бяха определени с успоредни улици, а два съседни блока плащаха различни данъци. Сега има ясни граници", коментираха от общинската администрация.

Общината в същото време се отказа да увеличава и въвежда нови такси и цени на услуги. Миналата седмица на сайта на Столичния общински съвет беше публикуван проект на промени в наредбата на за местните такси и цени на услугите. Според проекта се предвиждаше ценови скок с до 50% на 20 от действащите такси за услуги на гражданите и бизнеса, както и въвеждане на 12 нови.  http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Столична община вдигна тихомълком данъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди