изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:50 EEST
8 МЕДАЛА ЗА БАЛЧИШКИТЕ ЛЕКОАТЛЕТИ    
СпортОсем медала спечелиха днес железните момчета и момичета от Балчик в надпреварата по хвърляне на чук, състояла се в първия ден от държавното първенство по зимни хвърляния за всички възрасти в София.

В актива им вече има четири златни, три сребърни и един бронзов медал. Най-далеч от всички мъже - на 60.37 м, хвърли чука състезаващият се извън класирането Анастас Папазов. Постижението от 58.56 м донесе на Здравко Димитров златно отличие. На второто стъпало на стълбичката се изкачи друг балчиклия – Борис Йорданов. С четвърто постижение е Йордан Райчев.
Първите шест места при юношите старша възраст в същата дисциплина безапелационно бяха окупирани също от възпитаниците на Андриан Андреев. Заслужено първото място бе за Наско. В челната тройка влязоха Айхан Апти и Петър Коцовски. Четвърти е Димитър Димитров. След него по резултат се подредиха Светослав Борисов и Ивайло Иванов. В същата възрастова група Жени Иванова е първа при девойките, а съименничката й Жени Джилянова остана четвърта.
Злато и сребро за Балчик спечелиха и хвърлячите в младша възраст. Класирането оглави Петър Радев, а негов подгласник е Янислав Григоров.
Със 17 състезатели балчишкият клуб по лека атлетика “Черно море” атакува днес и утре първите места на държавното първенство. Един от тях се състезава на копие, а останалите възпитаници на Андриан Андреев мерят сили със съперниците си в дисциплините чук и диск.
След утрешния състезателен ден ще бъдат определени състезателите за националния ни тим за Европейското първенство по зимни хвърляния.  Надяваме се сред тях да има и балчиклии.
Златни постижения пожела на Наско и Здравко снощи, след концерта си в Балчик, попевецът Миро. Дискът с автографа ще им бъде предаден, след като се завърнат в морското градче.
Марияна Върбанова


 


Сходни връзки

8 МЕДАЛА ЗА БАЛЧИШКИТЕ ЛЕКОАТЛЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди