изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:56 EET
Милиони мъртви сардини задръстиха пристанище    
По света

Калифорнийско пристанище се задръсти от труповете на милиони сардини и тази поредна масова гибел на животински вид шокира американците, предадоха световните агенции.
Една пета от пристанището Кинг Харбър Марин в Редондо бийч е покрита от пласт от трупове на сардини, съобщава БТА. На дъното на зоната има също 46-сантиметров пласт от трупове на риби, твърдят още пристанищните власти. Според специалисти вероятно сардините са загинали от недостиг на кислород, след като са се озовали заклещени от буря в тясната зона на пристанището.



В последно време в САЩ бяха регистрирани няколко случая на масова смърт на риби и птици, което накара привържениците на теориите за свършека на света да предупредят, че това е индикация за приближаването на апокалипсиса. Сега рибарите са потресени от гледката на рибешките трупове и казват, че никога не са виждали подобно нещо Проби от водата на пристанището са показали засега, че никакви химически вещества не са в основата на новата масова гибел.

Над 5000 птици загинаха над градчето Бийб в американския щат Арканзас около Коледа и Нова година. Труповете бяха намерени из улиците на градчето и според представител на ветеринарните служби било "почти сигурно", че смъртта им е предизвикана от травма.

На 31 декември в река Арканзас, на близо 160 км от мястото на случката с косовете, са били намерени стотици хиляди умрели риби, съобщава местна телевизия. Почти сигурно е обаче, че при тях става дума за болест, тъй като само един вид риби е засегнат. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Милиони мъртви сардини задръстиха пристанище | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Милиони мъртви сардини задръстиха пристанище
Автор: Anonymous да 2011-03-09 @ 09:34 EET

вероятно военните пак са експериментирали...

Милиони мъртви сардини задръстиха пристанище
Автор: Anonymous да 2011-03-11 @ 10:11 EET

Много вероятно е да е свързано със сеизмичната дейност в тихия океан. В рамките на 20 дена имаме две-три много големи земетресения, вкл. това край Япония от днес.

Обикновено рибата измира когато се изпусне газ или когато се разместват рязко пластовете вода.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди