изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:38 EEST
УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В ДУРАНКУЛАК    
ОбразованиеУчениците от ОУ „Св. Кл. Охридски” в село Дуранкулак участваха в урок по родолюбие, който посветиха на националния празник на България.

Под ръководството на учителя Светла Атанасова те проследиха историята на България от нейното създаване до подписването на Санстефанския мирен договор. Отговаряха на въпроси, разказваха моменти от родната история, рецитираха стихове, четоха разкази, пяха и слушаха песни. Урокът беше и онагледен. Присъстващите изпитваха гордост от успехите на българите при управлението на хан Аспарух, Крум, Тервел, цар Борис и неговия син Симеон, преживяха мъката на цар Самуил при вида на ослепените български войни и се разочароваха от разделянето на България на 2 царства от Иван Асен.
След приключване на тържествената част директорът на училището М. Тодорова поздрави учениците и връчи поощрителна грамота от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” - гр. Казанлък на Даниела Георгиева от VІІ клас - за участието й в ІV национален конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов” – ІІ възрастова група.
 


Сходни връзки

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В ДУРАНКУЛАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди