изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:02 EEST
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ    
ОбразованиеЩе бъдат представени и нови възможности за стипендии за кандидат-студентите


Висше училище Международен колеж в Добрич организира днес от 9 до 16 часа Ден на отворените врати. Целта на събитието е да запознае родители, ученици и преподаватели с най-новите съвместни програми на ВУМК и престижни британски, френски и австрийски университети, както и с нови възможности за стипендии за новоприети студенти.
"Вярваме, че мотивацията и желанието за знания са първите стъпки към успеха и затова искаме да дадем шанс на младите, като им осигуряваме множество възможности за стипендии ВУМК." - споделя доц. д-р Тодор Радев, ректор на колежа. Ще бъдат представени и нови възможности за стипендии за кандидат-студентите, допълват от висшето училище.
От ВУМК подчертават още, че новите съвместни програми с чуждестранни университети ще дават двойни дипломи на успешно завършилите. Така например, в момента се водят преговори с добре познатия френски университет La Rochelle Business School ("Университета в Ла Рошел"), който специализира главно в сферата на бизнеса, мениджмънта и туризма. Целта е студентите на ВУМК да могат да продължават обучението си в La Rochelle ("Ла Рошел") и да получават френска и българска диплома. Британските програми ще се предлагат вече както в Добрич, така и във Варна и София. Българските специалности пък вече ще дават възможност за преминаване в University College Birmingham ("Университета на Бирмингам), Великобритания и Stenden University of Applied Sciences ("Университета Стенден"), Холандия.
За гостите днес е предвидена и разходка из сградата на висшето училище, както и лека почерпка, а тези, които проявяват интерес, ще могат да присъстват дори и на лекция.
 


Сходни връзки

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди