изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:57 EEST
НАБЛЮДАВАТ ДЕНОНОЩНО ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ БАЛЧИК    
ЕкологияНачалникът на Пречиствателната станция в Балчик Кристиана Иванова заяви пред медиите вчера, че денонощно се наблюдават показателите на пречиствателната станция след изтичането на мазут.

„Към момента има взети проби, които чакаме да излязат от лабораторията на РИОСВ. По наши показатели днес /б.а. – вчера/ се извършва биопочистване на отпадните води. Ние също имаме лаборатория и от пробите, които взехме, е видно, че се извършва някакво биопочистване” – каза Иванова. Тя добави, че при допустима норма на общия азот 15 мг/л вчера са измерени 13 мг/л, а фосфорът от допустими 2 мг/л са отчетени 1.46 мг/л. Вчера все още продължаваше почистването на биобасейна. В станцията вчера бе пристигнал екип на английската фирма „Пюри”, която извършва мониторинг и Иванова добави, че експертите правят план-програма за 100-процентното възстановяване на работата на съоръжението. Иванова добави още, че гаранционният срок на съоръжението, който изтече вчера, е удължен с 6 месеца, за да бъдат отстранени козметичните дефекти, но след инцидента се допуска, че може да бъде удължен и до края на годината. Към момента станцията преработва средно 2400-2500 кубика отпадни води на денонощие, като пълният й капацитет е 5 935 кубика за 24 часа. Иванова увери, че разлив към морето на замърсяване няма, като работата на пречиствателното съоръжение се следи денонощно, а идната седмица се очаква да излязат и резултатите от пробите, взети от РИОСВ.

 

 


Сходни връзки

НАБЛЮДАВАТ ДЕНОНОЩНО ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди