изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:13 EEST
Наказания 2 години и 11 месеца поиска окръжна прокуратура за трима подсъдими за участие в организирана престъпна група    
Ред и сигурност

На 11.03.2011 г. в 8,50 ч. Добричкият окръжен съд ще произнесе присъдата по наказателното дело срещу 32-годишния Георги Г. Г., 38-годишния Диян Д. Д. и 27-годишния Павлин К. Ж. от Добрич. Тримата са обвиняеми за това, че в периода от месец януари 2009 г. до 15.12.2009 г. в гр. Добрич са участвали в организирана престъпна група, образувана и ръководена от 35-годишния Светослав Пасев, в която са участвали още 7 лица, и която е била въоръжена, създадена с користна цел и да върши престъпленията държане на оръжие и разпространение на наркотици.



Георги Г. е обвиняем още за това, че през есента на 2008 г. в гр. Добрич е придобил и държал огнестрелно оръжие – 1 брой автомат „Калашников”, без да има надлежно разрешение; за това, че през пролетта на 2009 г. е държал огнестрелно оръжие – 1 брой ловна пушка със заличени обозначителни белези марка „FABARM”, без да има надлежно разрешение; както и за това, че на 01.09.2009 г. срещу 02.09.2009 г. в гр. Добрич в съучастие като помагач със три лица е запалил сграда – къща на значителна стойност, собственост на двама добричлии, като пожарът е представлявал опасност за живота им.

По молба на подсъдимите и след като те признаха вината си и дадоха съгласие тяхното признание да се ползва при постановяване на присъдата, Добричкият окръжен съд допусна делото да се гледа като съкратено съдебно производство.

Според обвинителния акт през 2008 г. разпространението на наркотици в гр. Добрич се осъществявало от Дончо Славов и Станислав Пасев. С разпространението на хероина се занимавал първоначално Пасев, а в последствие той правел това и чрез Диян Д. След задържането на последния, Пасев ползвал за известно време други от членовете на престъпната група, наказателните дела спрямо които приключиха със споразумения с Окръжна прокуратура.

Няколко седмици след убийството на Дончо Славов, Пасев повикал на среща осъдените вече Калоян Леонов, Сейнур Ефраим и подсъдимите по настоящото дело Георги Г. и Диян Д. и се уговорили кой на каква цена ще получава и какво ще печели от разпространението на наркотици. Всеки трябвало да намери дилъри, които да разпространяват дрога на улицата. По този начин, посочва държавното обвинение, се оформила групата, която била ръководена от Пасев, на второ ниво били Калоян Леонов, Диян Д., Сейнур Ефраим и Георги Г., а на трето ниво дилърите, които продават на улицата.

През есента на 2008 г. Пасев поискал Георги Г. да скрие автомат „Калашников”. По-късно Георги Г. нарязал оръжието, сложил парчетата в торбичка и я изхвърлил рекичката в с. Минково, където били намерени от служителите на реда.

Вечерта на 01.09.2009 г. Пасев се срещнал Георги Г. и Сейнур Ефраим и им казал, че трябвало да се запали една къща. Георги Г. и Сейнур Ефраим взели 10 литрова туба със запалителна течност. За да не бъдат те преките извършители, двамата възложили палежа на непълнолетния Денис Георгиев /делото, спрямо който е приключило със споразумение/ като му обещали 250 лв. Момчето изпълнило задачата, но не получило пари. 

През пролетта на 2009 г. Пасев изпратил Георги Г. да вземе пушка с ловни патрони от Ген. Тошево срещу 500 лв.

Към лятото на 2009 г. Павлин Ж. дължал „глоба” от 2000 лв. и лихви на Пасев, затова се съгласил да разпространява наркотични вещества. През август-септември 2009 г. възникнал недостиг на наркотик и Павлин Ж. казал на Пасев, че има познат човек в гр. Петрич, който можел да намери марихуана и амфетамин. Договорена била сделка с марихуана и тя била оставена от доставчика в храсти на пътя Добрич – Варна.

После Пасев поръчал на Павлин Ж. още две доставки на по 1 кг амфетамин.

През май 2009 г. Пасев казал на подсъдимия Диян Д., че му дължи около 7 000 – 8 000 лв., колкото била стойността на изчезналия при предишното му задържане наркотик. В следващите месеци Пасев продължил да иска настоятелно парите, а Диян Д. не можел да ги намери и след известно време започнал работа при него. Диян Д. трябвало да управлява лек автомобил „Форд Мондео” и да вози момчета от групата, разнасящи наркотици. След известно време той започнал да събира парите от продажбите и да ги отчита на Пасев. Ръководителят на групата поискал Диян Д. да си намери дилъри, за да може да изплати по-бързо дълга си към него. 

Предвид процедурата, по която се гледа делото, днес Окръжна прокуратура – Добрич, поиска наказания от 2 години и 11 месеца лишаване от свобода за Георги Г., Диян Д. и Павлин Ж. Държавното обвинение предложи основното наказание на Георги Г. да бъде увеличено с ½.  Прокурорът посочи, че Диян Д. трябва да излежи и наложеното му по предходна условна присъда наказание от 2 години лишаване от свобода. 

Адвокатите на подсъдимите пледираха за по-ниски наказания, тъй като участието на подзащитните им в организираната престъпна група започнало през лятото на 2009 г. Защитниците изтъкнаха обстоятелствата, които са ги подтикнали да извършват престъпната дейност и съдействието, което са оказали за изясняване на обективната истина и желанието им да се поправят.

В последната си дума всеки от тях изрази съжаление за стореното и помоли за снизходителна присъда, за да имат възможност да се поправят и да се грижат за семействата си.

 


Сходни връзки

Наказания 2 години и 11 месеца поиска окръжна прокуратура за трима подсъдими за участие в организирана престъпна група | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Наказания 2 години и 11 месеца поиска окръжна прокуратура за трима подсъдими за участие в организирана престъпна група
Автор: Anonymous да 2011-03-10 @ 10:22 EET
sramota za dobri4kia s1d  kavo sa 2 godini 11 meseca za takava grupa   k16ti paleli  kala6nik imali   po 1 kilogram anfitamina .  tova e nai stra6nata grupa ot dobri4  ot 90 godina ..      ha ha  na dobri4kata  prokorotura.    tezi momceta   ubiha   donco  slavovov

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди