изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:00 EEST
Д-р Антония Първанова с нова инициатива за отмяна на визите за българи за САЩ и Канада    
Европейски съюз   Д-р Антония Първанова изготви и внесе в Европейския Парламент днес нова писмена декларация, с която се призовава за отмяна на визовите изисквания на САЩ и Канада за гражданите на ЕС от България, Румъния, Чешката република, Полша и Кипър. В декларацията се настоява още  Европейската комисия, както и Съвета на министрите на ЕС да увеличат политическия натиск срещу правителствата на двете държави за постигане на еднакво третиране на всички граждани на Общността.

Декларацията е продължение на приетия вчера в ЕП документ, целящ възстановяването на безвизовия режим между Канада и Чехия, след като Отава едностранно въведе визови изисквания през 2009г. Д-р Антония Първанова изрази удовлетворение от взетите от страна на ЕС мерки, които очевидно ще бъдат от полза и за българските граждани. 

 

"Приветствам приемането на Декларацията, с която се надявам, че ще изпратим силен сигнал до останалите европейски институции и Канадското правителство, за честно и недискриминационно отношение към гражданите на Чешката република, желаещи да посетят Канада",  заяви българският евродепутат. Тя обаче допълни, че не трябва да се спира дотук, а да се продължат усилията за отмяна на визите не само за една държава членка, а за всички граждани на ЕС.

 

"С новата Декларация ще  изпратим ясно послание от страна на Европейския Парламент и се надявам, че ще бъде подкрепена от всички мои колеги", каза д-р Първанова и заяви, че е много сериозно ангажирана да продължи да води инициативите и  защитава каузата за отмяна на визовите ограничения.

 


Сходни връзки

Д-р Антония Първанова с нова инициатива за отмяна на визите за българи за САЩ и Канада | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди