изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:07 EET
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: КЪМ МОМЕНТА НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ПОСТЪПКИ ДА НАПУСНА АТАКА    
Политика

Днес централни медии оповестиха, че Валентин Николов е един от бъдещите отцепници, които ще напуснат Атака. Пред НДТ народният представител от Добричка област и областен лидер на Атака Валентин Николов заяви, че към момента не е направил постъпки за това



Четирима депутати заплашват лидера на "Атака" Волен Сидеров, че ще напуснат партията, съобщи вчера Mediapool като се позова на бъдещи отцепници. Според изданието, драмата на парламентаристите е в подписваните от тях гаранции за заем в размер на 150 000 евро, с което подкрепят "верността" си към националистическата формация. Съмненията на отцепниците са, че въпросните заеми са изтеглени, което на практика означава, че те може да са задлъжнели с над 300 000 лева плюс лихвите.
Преди около две седмици народните избраници от "Атака" Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев, които всъщност планират напускането на парламентарната група, са провели среща заедно с адвокатите си с Волен Сидеров и неговите юристи. Искането им било заемите да бъдат анулирани, а документите изчистени. "Молим Волен да направи това от повече от една година, а той ни размотава", каза един от потърпевшите. "Истината е, че този заем отдавна е изтеглен", обясниха още бъдещите отцепници. Според тях на това се дължат и уклончивите отговори на Сидеров. По информация на народни представители на "Атака" най-малко 50 души са подписали подобни документи, което прави около 7.5 млн. евро.
"Напускането на партията е крайна мярка. Това ще се случи, ако Волен не изчисти документите. В крайна сметка не сме се венчавали за него", разказаха още досегашните съратници на Сидеров. Те подозират също, че именно на тези им намерения се дължи и депозираният неотдавна от "Атака" проект за промяна на Закона за политическите партии.
Според проекта, внесен от верния на Волен Сидеров депутат Десислав Чуколов, ако депутат напусне парламентарната си група, остава без държавна субсидия. Което ще рече, че на практика държавната субсидия ще върви с партията. Държавната субсидия е право, произтичащо от значимостта на дадена партия, а когато депутати я напускат, това на практика означава подмяна на вота, е записано в мотивите на проекта.
Предлаганите законодателни промени от "Атака" са застраховка. Затова се предлага определянето на сумата, която всяка формация ще получава от бюджета за мандата, да е вързано с годината на изборите. Тогава ЦИК реално отчита гласовете и подкрепата за всяка партия, обясни Чуколов.
Такава промяна на практика обаче би обслужила например партия "Ред, законност и справедливост". Ако тези текстове бъдат приети, държавата ще се задължи да върне държавната субсидия на Яне Янев, която му бе отнета с напускането на петима депутати от неговата парламентарна група.
Междувременно стана ясно, че подобно развитие на ситуацията в "Атака" допада на управляващите от ГЕРБ.
Пред Mediapool народни избраници от "Атака" обясниха, че отношенията между Волен Сидеров и Бойко Борисов са се изострили много напоследък. Във вторник следобед лидерът на националистическата партия е провел среща с премиера в сградата на Министерския съвет. Там Сидеров е поставил условие да бъдат премахнати новините на турски език от ефира на БНТ. Министър-председателят обаче е отказал. Разговорът е прераснал в разправия.
Нервното поведение на Сидеров пък се дължало на провала на митинга на "Атака" на 3 март. "За първа година "Атака" плаща на демонстрантите", разказаха още от формацията. "Бяхме осигурили транспорт и дневни за 10 000 души, а дойдоха само 2 000", обясниха депутати.
Хората на Бинев в партията отдавна играят вътрешна опозиция, разказаха още депутати. Според тях съвсем скоро конфликтът между каратиста и сегашен европолитик и лидера на формацията щял да стане публичен.
Не е изключен и сценарият, в който поддръжниците на Слави Бинев също ще напуснат "Атака", макар те да не са подписвали гаранция по заеми.
Въпреки сътресенията в партньорската на ГЕРБ формация премиерът Борисов по-скоро бил доволен от този развой на събитията. По този начин управляващата партия ще се отърве от връзката с "Атака", която силно е подкопала имиджа на ГЕРБ в ЕНП като дясноцентристка партия.
Борисов не се притеснявал от евентуално скъсване на отношенията със Сидеров, защото преди две седмици с декларация отцепилите се от РЗС и СДС шестима депутати декларираха, че ще подкрепят управлението. По този начин ГЕРБ си запазва мнозинството, пише още Mediapool.

НДТ потърси за коментар депутата и областен лидер на Атака Валентин Николов, който е спряган като един от отцепниците от Атака. Той каза „Не зная тази информация откъде е излязла. Аз съм сериозен човек и когато реша да правя някакви сериозни стъпки, ще изляза и ще кажа, но към момента ми се струва, че някой в медиите прави някакви интриги. Няма нищо вярно към днешна дата. Ако ме питате за документите – да, има такива документи, но няма да коментирам сега. Към настоящия момент не съм направил постъпки да напусна Атака.” НДТ

 


Сходни връзки

ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: КЪМ МОМЕНТА НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ПОСТЪПКИ ДА НАПУСНА АТАКА | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: КЪМ МОМЕНТА НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ПОСТЪПКИ ДА НАПУСНА АТАКА
Автор: Anonymous да 2011-03-09 @ 19:55 EET
от светулка на светулка , че на фаса на Горския
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: КЪМ МОМЕНТА НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ПОСТЪПКИ ДА НАПУСНА АТАКА
Автор: Anonymous да 2011-03-10 @ 07:04 EET
а сега на каде др бандит към АБВ
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: КЪМ МОМЕНТА НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ПОСТЪПКИ ДА НАПУСНА АТАКА
Автор: Anonymous да 2011-03-10 @ 08:12 EET
Връщай се при Костов, на крадците и бандитите там им е мястото?
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: КЪМ МОМЕНТА НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ПОСТЪПКИ ДА НАПУСНА АТАКА
Автор: Anonymous да 2011-03-10 @ 15:30 EET
АТАКА ПОБЕДА. ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: КЪМ МОМЕНТА НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ПОСТЪПКИ ДА НАПУСНА АТАКА
Автор: Anonymous да 2011-04-30 @ 02:20 EEST
В.Николов - Варакса още ли държи край себе си в АТАКА , оня интригант и подмазвач с боядисаната коса Гадняра  Ивелин Пейчев.
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: КЪМ МОМЕНТА НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ПОСТЪПКИ ДА НАПУСНА АТАКА
Автор: Anonymous да 2011-05-02 @ 09:34 EEST
Много ми е чудно,как най големия бандит на Добрич оглавява най важната комисия в парламента?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди