изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:31 EET
ПРЕДСТАВИХА ПРОГРАМА НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО    
НовиниВчера в областната администрация в Добрич по инициатива на областния управител Желязко Желязков, заедно с отдел "Военно сътрудничество" към Американското посолство у нас бе представена Програма за хуманитарна помощ  на Посолството на САЩ.

В срещата взеха участие зам.-областният управител д-р Катя Ганова, представители на общини, болници, неправителствени организации от социалната сфера,   социални домове. Майор Анди Роу, офицер по двустранно сътрудничество към военния отдел в посолството в столицата представи Програмата - възможностите за кандидатстване и реализаране на проекти с хуманитарна насоченост  в страната, поясни координаторът на отдел "Военно сътрудничество" Весела Терзиева. Целта на инициативата е да бъдат популяризирани възможностите, които американската програма  предлага, критериите за участие и видовете финансирани проекти.
Програмата действа в три варианта. Първият е насочен към самостоятелни проекти за ремонти и ново строителство на клиники, училища, детски заведения, чиито сгради са общинска или държавна собственост. Проектите могат да бъдат на стойност до 500 000 долара. Вторият вид включва предоставяне на хуманитарна помощ на гражданското население - под формата на строително-ремонтна помощ или медицински дейности. Обикновено тези проекти се насочват към районите, в които присъстват американски военнослужещи. Те са на по-малка стойност - 10-15 хил. долара, по-краткосрочни и не толкова сложни. Третият вариант е за предоставяне на военно имущество - техника, консумативи,оборудване и материали, което е станало излишно, или е освободено. Крайният срок за подаване на проекти за 2012 г. е 1 април т.г. Кандидатстването се извършва със стандартна апликационна форма. Срокът на програмата за хуманитарна помощ е 2 години. Финансирането се осигурява от Държавния департамент, чрез Министерството на отбраната на САЩ. Бюджетът по програмата е само за България, като за всяка година размерът на хуманитарната помощ е различен.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ПРОГРАМА НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди