изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:28 EEST
ФИРМИТЕ ПЕСТЯТ С ДЕКЛАРАЦИИ В МРЕЖАТА    
ИкономикаОт пресслужбата на приходната агенция припомнят, че по-малко от месец остават до изтичането на крайния срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци.

До 31 март  формулярите трябва да бъдат подадени в НАП, а дължимият данък да бъде платен. Всички фирми, които изпратят формуляра по Интернет, подписан с електронен подпис и внесат корпоративния данък до тази дата, получават отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1000 лв., уточняват от приходната агенция. Заедно с декларацията фирмите представят в НАП и годишния си отчет за дейността (статистическия отчет). Декларация подават всички търговски дружества, независимо от това дали са осъществявали дейност през 2010 г. Фирмите, които не са извършвали дейност през м.г. подават специална декларация - образец 1010а. Те не подават годишен отчет за дейността. До 9 март декларациите си за облагане с корпоративен данък са подали 2137  фирми, сочи статистиката на приходната агенция. От тях по електронен път документите са изпратили 879. 1120 декларации са подадени в салона на офис Добрич, а 138  по пощата. Декларацията за облагане с корпоративни данъци се може да се подаде по пощата с обратна разписка, на място в определени пощенски станции, където служителите на "Български пощи" издават входящ номер. Списъкът на кодовете за видове плащане, номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП, както и повече информация за плащането на данъци и осигуровки по Интернет можете да намерите в рубриката "Плащане" на сайта на НАП - www.nap.bg, допълват от агенцията.
 


Сходни връзки

ФИРМИТЕ ПЕСТЯТ С ДЕКЛАРАЦИИ В МРЕЖАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди