изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:21 EEST
ОД НА МВР В ДОБРИЧ - С ДОБРА ОЦЕНКА ОТ КАЛИН ГЕОРГИЕВ    
Ред и сигурностВчера гост на представянето на годишния анализ за 2010 г. на дирекцията на МВР в Добрич бе главният секретар на вътрешното министерство Калин Георгиев. Пред медиите той даде добра оценка на полицията от града и региона, като заяви: "Доскоро за добричката дирекция не се чуваше нито хубаво, нито лошо, което означаваше, че тя не работи добре. Сега обаче тя стои добре на общия фон на всички дирекции в страната".

Георгиев похвали полицаите и за успешното разкриване на общо 8-те случая на тежки престъпления, свързани с изчезнали лица, които са разкрити през миналата година. "Това е един много добър процент разкриваемост, като по тези случаи дирекцията докладва всяка седмица на вътрешния министър" - добави още главният секретар. Георгиев отбеляза още, че в анализа за работата през миналата година се отчита 7 на сто ръст на битовата престъпност, което според него, се дължи и на тежката икономическа криза и влиянието й върху криминогенния фактор в страната като цяло. Сред добрите резултати бе отчетено от Георгиев и това, че на 100 % статистиката на прокуратурата с тази на полицията в Добрич съвпада. "Доскоро имаше сериозни разминавания в статистическите данни на двете институции" - отбеляза той.
На въпроси на медиите относно извършваната проверка за изтеклите СРС-та главният секретар заяви, че звеното в Добрич е на пряко подчинение на министерството на вътрешните работи и резултатите ще бъдат оповестени, когато проверката бъде приключена. Към момента единствено Георгиев разкри, че от двамата уличени служители единият е отстранен от работа, докато за другия не е доказана съпричастност. К. Георгиев съобщи още, че скоро ще бъде повдигнато обвинение на бившия зам.-министър Феим Чаушев, който бе заловен да взима пари за откраднат турски джип. Той добави, че по случая е образувано досъдебно производство.
По време на посещението си в града Калин Георгиев се срещна и с някои от близките на безследно изчезналите от града, като покана за среща с него имаха родителите на Иван Иванов - отвлечен на именния си ден, чиито останки наскоро бяха открити и предадени на близките му. Главният секретар се срещна още и с родителите на изчезналия готвач от ресторант "Хепи", както и с майката на Румяна - Кръстинка Димитрова, която пред медиите обяви, че е обнадеждена и след толкова години се надява да има резултат от разследването за детето си.
 


Сходни връзки

ОД НА МВР В ДОБРИЧ - С ДОБРА ОЦЕНКА ОТ КАЛИН ГЕОРГИЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди