изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:54 EEST
ПОЧТИ 100 ДУШИ АНГАЖИРАНИ В СНИМКИТЕ НА LORD OF THE CHEFS    
Любопитно  Екипът, който заснема кулинарното шоу "Lord of the chefs" в Кулинарната академия на Висше училище Международен колеж в Добрич, е огромен и наброява почти 100 души. Това споделиха за НДТ запознати с хода на снимките. По думите им, те ще продължат и след старта на излъчването на шоуто по бТВ на 15 март. Според информирани, екипът е от тъмно до тъмно в залите на Кулинарната академия. Слави Трифонов е избрал за снимките единственото висше кулинарно училище в България, тъй като никъде в страната няма концентрирано на едно място толкова модерно оборудване, твърдят запознати. И най-луксозните ресторанти в страната не можели да се похвалят с такова.


 Дори и чуждестранни лектори от Италия, Швейцария, преподавали в академията, споделяли, че това е една от най-модерните бази в цяла Европа. Оборудването е "Електролукс" и е изработено в чужбина.
НДТ припомня, че председателят на журито на "Lord of the chefs" Ради Стамболов е изнасял четири-пет пъти лекции в Кулинарната академия. През лятото на 2008 година той направи високо професионална презентация на шоколад. В присъствието на студенти от академията и ученици от професионалните гимназии по туризъм в региона Стамболов демонстрира завидни познания в теоретичната и практическата работа с шоколад. Представени бяха историята на шоколада от маите до днес, начина на неговото приготвяне, както и авторския поглед за продукта. Ради Стамболов предостави възможност за дегустация и отговори на всички възникнали въпроси от страна на студенти и ученици. НДТ

В Добрич чакат Слави да им готви

Около 30 служители на общинската администрация в Добрич влязоха в ролята на дегустатори за новото шоу на Слави "Лорд ъф дъ шефс". Надпреварата за майстор на черпака се снима от миналата седмица в Кулинарната академия към международния колеж в града, който предостави залите и оборудването си.
Добричките чиновници бяха поканени в лоби бара на комплекс "Изида". Там двата отбора в кулинарната надпревара – общо 14 души, им сервираха страхотни ордьоври. Общинарите вкусиха от миниатюрните порцийки пилешки хапки с къри, солени еклери, пълнени калмари, фантазии със сьомга и хайвер…
Докато вървеше дегустацията, представител на журито и водещата Елен Колева обикаляха масите и коментираха със служителите на общината вкусовите предимства на ордьоврите. "Журито не е от екипа на Слави, а е съставено от изтъкнати кулинари", сподел и с "Труд" една от дегустаторките.
Добричките почитателки напусто очакват Слави Трифонов в града. Той води всяка вечер шоуто си в София, а през останалото време подготвя "Танцувай с мен… 3-стаен".
В замяна на това Евгени Димитров-Маестрото предвожда екипа от близо 100 души. Студентките от Кулинарната академия често го причакват, за да се снимат с него, правят и опити да надничат през прозорците на кухнята. За да се запазят имената на журито и на участниците втайна, достъпът е строго ограничен. Трудно е и да се вмести цял ден готвене само в рамките на един екранен час. Затова състезанието се записва, ще се монтира и тогава ще започне да се излъчва.
Елен Колева, която си призна пред "Труд", че може да готви само 3 неща бъркани яйца, спагети и грах с моркови, дава задачите и внимава да се спазват правилата. В първия епизод неин съводещ е добричлията Миро. Основният инструктаж за публиката и отборите пък идва от Маестрото.
Участниците се разделят на 2 тима с различен цвят престилки, а оценката се дава от специализираното жури и от силата на аплодисментите от "Дегустаторите", които всеки път са различни.

http://prnew.info/

 


Сходни връзки

ПОЧТИ 100 ДУШИ АНГАЖИРАНИ В СНИМКИТЕ НА LORD OF THE CHEFS | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди