изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:29 EEST
Александър Цветков: БДЖ е във фалит    
Икономика От 28 000 работещи в системата сега ще бъдат съкратени 5700 човека, обяви транспортният министър, който “обиколи” сутрешните блокове в петък след новината, че след преговори до среднощ стачка в железниците няма да има  Съкращенията на персонал ще бъдат от всички сфери – включително и в администрацията на системата. Приоритетно ще се почва с пенсиониране на хора, обясни министър Александър Цветков пред bTV.

По думите му редуцирането на хората няма да бъде последвано от нови назначения на тяхно място. Предвиждат се и програми за преквалификация.

До 2014 г. трябва да има 30% намаляване на разходите за персонал, обяви транспротният министър пред TV7. За да изкараме българската железница от последното място в Европа, трябва да повишим производителността, не можем да продължаваме по този начин, тя генерира загуби и заеми, категоричен бе той.

По думите му БДЖ е във фалит, дружеството е напълно декапитализирано. БДЖ дължи около половин милиард лева към кредитори и още около 200 млн. към доставчици.

Заемът от 600 млн. лв., който идва от Световната банка, ще бъде за реформата БДЖ. Целта е за по-малко от 2 г. фирмата да излезе на положителен финансов резултат, каза министър Цветков.

Сред причините за тежкото състояние на железниците са ограбването и политиката за кражба на пътници в полза на другите видове транспорт през годините, обясни той. С около 50% намалели товарните превози само заради състоянието на „Кремиковци”.

Надявам се, че БДЖ няма да приключи като комбината, каза министър Цветков. Той обяви, че в понеделник китайски инвеститори идват на посещение, като поводът е обсъждане на за възможността в България да се произвеждат влакови вагони. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Александър Цветков: БДЖ е във фалит | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди