изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:08 EEST
Арестуваха наша евродепутатка в Северен Кипър    
По света
За кратко властите в Северен Кипър са задържали група депутати от Европейския парламент. Сред тях е била и евродепутатката Мария Неделчева от ЕНП/ГЕРБ, която потвърди за инцидента. Неделчева била на посещение в Амагуста заедно с колеги от групата на Европейската народна партия в европарламента. С тях е бил и Ярослав Валенса - син на лидера на „Солидарност" Лех Валенса.


Евродепутатите били в Северен Кипър, за да оценят щетите, които турската страна е нанесла на културното и религиозно наследство там.
Причината за задържането на групата е било действие на Валенса, който е отворил вратата на една от разглежданите разрушени църкви в северната част на острова - „Св. Зона" във Фамагуста.
Заради навлизане в забранена зона групата от евродепутати е било временно задържана. След разпит групата депутати е била освободена, като задържан все още е полякът, причинил реакцията на турските власти. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха наша евродепутатка в Северен Кипър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди