изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:39 EEST
Турски министър обвини наши политици в ксенофобия    
По света Турският вицепремиер и държавен министър Бюлент Арънч заяви, че ксенофобските действия на някои български политици създават силно безпокойство в Турция. На среща с делегация от представители на ДПС Бюлент Арънч споделил, че ксенофобските настроения, които някои български политици насаждат сред населението, предизвикват сериозна тревога. Български политици съзнателно подклаждат омраза към Турция и турския народ от миналото до наши дни, смята турският политик. Той подкрепил борбата на ДПС срещу подобни прояви.

Борбата за благоразположението на турското правителство и българските изселници към ДПС особено се изостри след напускането на партията от Касим Дал. Бившият политик от ДПС има сериозно влияние сред българските изселнически организации, а и бе приет лично от турския премиер Ердоган при посещението му в България. Срещата на делегацията на ДПС с турския вицепремиер е косвена подкрепа за партията, макар и не на най-високо ниво.

Като най-драстичен пример за нетолерантно отношение Арънч посочил партията "Атака" и нейния лидер Волен Сидеров. Бюлент Арънч заяви подкрепата на Турция и на турското правителство за политиката на ДПС в България. "ДПС не е етническа партия, тя е българска политическа сила, която е регистрирана според българските закони. Ето защо в това движение участват и българските турци. Трябва да се анализира, да се напишат книги на тази тема", оповести Бюлент Арънч.

Делегацията на ДПС е посетила и населения компактно с български изселници град Бурса, където е призовала местните бизнесмени да инвестират в България, а също се е срещнала с изселнически организации. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Турски министър обвини наши политици в ксенофобия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди