изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:19 EEST
В Пернишко на бунт за маршрутките до София    
Общество Около 300 души се събраха на протеста в пернишкото село Драгичево срещу проблемите в маршрутния транспорт между Перник и София. Основните искания на хората са да има директен транспорт от село Драгичево до София. Да не е преминаващ транспортът, защото се притесняват, че ще бъдат претъпкани в маршрутките, и няма да могат да пътуват спокойно. Това каза кметът на пернишкото село Драгичево - Росица Стоянова, цитирана от "Фокус".



Основните искания на хората бяха - да имат законна собствена линия, на която да разчитат и да пътуват спокойно”, каза Стоянова. Областният управител на Перник е обещал, че в най-скоро време ще се направи нова транспортна схема на Перник, в която Драгичево ще бъде включено, а до тогава ще се използва линията от Кладница – Рударци – Долно Драгичево – Горно Драгичево.

Според кмета на Перник Росица Янакиева решението на проблема е изцяло в ръцете на ДАИ и на Министерство на транспорта. Проблемите възникват в резултат на промяна в закона, чрез която на кметовете се отнема възможността да сключват договори за превоз и това право е предоставено на ДАИ. В резултат на поправката цели населени места в Перник са без маршрутен превоз, посочва Lev.bg.

В ефира на bTV министърът на транспорта коментира, че транспортното обслужване на селата около Перник и в самия град е извършвано предимно от "пиратски" превозвачи.

"Сега много хора останаха без транспорт, защото този транспорт беше обхванат от нелегалните превозвачи. Те обаче трябва да знаят защо това се случва. Задължение на кмета на Перник е да възложи тези линии за превоз до София на легални превозвачи с конкурс. Това обаче години наред не е направено", обясни министър Цветков. http://sofia.dir.bg/
 


Сходни връзки

В Пернишко на бунт за маршрутките до София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди