изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:55 EEST
"Медиана": Първанов изпреварва Борисов по рейтинг    
Политика

Президентът Георги Първанов изпреварва по рейтинг премиера Бойко Борисов. Това сочат резултатите от проучване на агенция "Медиана", което беше представено днес от социолога и директор на агенцията социолога Кольо Колев. Най-харесваният политик е еврокомисарят Кристалина Георгиева, чийто рейтинг се е увеличил от 57 на 58 процента. На второ място е президентът Георги Първанов, чийто рейтинг е паднал от 51 на 48 процента, а одобрението към премиера Бойко Борисов спада от 52 на 42 процента.



В спада на политическото доверие най-силен е ударът при министър Цветан Цветанов - неговият рейтинг пада от 47 на 30 пункта. Намалява одобрението и към бившия еврокомисар Меглена Кунева - от 44 на 40 процента, и към лидера на БСП Сергей Станишев - от 25 на 23 процента.

От рейтингите на министрите най-много е паднал този на вътрешния министър Цветан Цветанов, а най-висок е на строителния министър Росен Плевнелиев - остава 44 процента. Повишава се рейтингът на земеделския министър Мирослав Найденов - от 34 на 38 процента, и на външния министър Николай Младенов - от 34 на 36 процента.

От декември 2010 г. досега електоралната подкрепа към ГЕРБ е намаляла с 4,3% - от 27,9 на 23,6 процента. Основният прираст е в графата "няма да гласувам", тоест налице е отказ от политиката изобщо, коментира Кольо Колев.

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

"Медиана": Първанов изпреварва Борисов по рейтинг | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Медиана": Първанов изпреварва Борисов по рейтинг
Автор: Anonymous да 2011-03-17 @ 06:36 EET
Стъкмистика. Например  Детелинката на Герб  в Добрич се срина
"Медиана": Първанов изпреварва Борисов по рейтинг
Автор: Anonymous да 2011-03-18 @ 10:31 EET

Не се усеща топлината от действието/бездействието на Премиерът-Слънце. Народът постепенно се учи, че е по-добре да запретне ръкави и сам да си оправи каруцата, отколкото да вика Неволята. Като минат още двама-трима "месии" през политическия небосклон и хората ще се научат да работят производително, упорито и качествено. :–)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди