изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:05 EEST
В ПРОЦЕС НА ОЦЕНКА Е ВиК ПРОЕКТ ЗА БАЛЧИК И ТЕРВЕЛ    
НовиниЧирпан, Айтос и Дряново получават общо 97 млн. лв. за реализация на ВиК проектите си по оперативна програма "Околна среда".

Договорите с кметовете на общините е подписала министърът на околната среда и водите Нона Караджова, съобщиха от екоминистерството. Трите договора са по комбинираната процедура, разработена за кандидатите с по-слаба подготовка. Това означава, че тези проекти едновременно ще се проектират и изпълняват. Досега по схемата беше сключен само един договор с община Разлог.
В процес на оценка са още проектите на Левски, Радомир, Попово, Елин Пелин, Смолян, Тутракан, Дулово, Разград, Бургас (кв. "Меден рудник" и кв. Сарафово), Нова Загора, Пазарджик, Елхово, Варна за курорта Златни пясъци, Балчик - за града и курорта Албена, и Ихтиман, е посочено в съобщението.
По другата актуална процедура за общините с готови ВиК проекти в края на февруари Хисаря и Кричим подадоха предложения на обща стойност 68 милиона лева, които ще бъдат оценени до края на юни заедно с предложенията на Пирдоп и Средец. В процес на оценка по тази схема са още инвестициите на Трявна, Столичната община, Тервел, Козлодуй и Кнежа.
Общата сума на проектите по двете процедури е около 900 млн. лв. Реализацията им трябва да приключи до края на 2014 г.

 

 


Сходни връзки

В ПРОЦЕС НА ОЦЕНКА Е ВиК ПРОЕКТ ЗА БАЛЧИК И ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди