изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:28 EEST
ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА”    
ЕкологияДобрич е сред градовете, които ще се включат в традиционната вече международна инициатива "Часът на Земята", съобщиха организаторите от природозащитната организация WWF.
 

Екоактивистите очакват на 26 март (събота) от 20.30 ч. над един милиард души по света да угасят осветлението си за един час. Символичното стоене на тъмно е призив за сериозни действия срещу климатичните промени и за по-устойчив начин на живот.
София, Бургас, Перник, Враца, Добрич, Разград, Асеновград, Своге, Белоградчик и Трявна са първите 10 български града, които са потвърдили участието. За да покажат съпричастност, общините ще угасят фасадното осветление на известни сгради и забележителности. Миналата година в гасенето на светлините се включиха над 40 български града. Само в столицата за час натоварването на електроснабдителната мрежа е спаднало с 38 мегавата.
Тази година "Часът на Земята" се провежда под патронажа на еврокомисаря Кристалина Георгиева. По време на инициативата музикантите Калин Вельов, Миленита, "Д2", "Тролите", Антони Дончев, Марина Господинова и Венцислав Благоев едновременно ще изнесат концерти в София и Перник.
"Часът на Земята" започна през 2007 г. в Сидни, а през 2010 г. обхвана близо 1.3 млрд. души в повече от 4000 града. Миналата година за 60 минути без светлина останаха световни забележителности като Айфеловата кула в Париж, Бъкингамския дворец в Лондон, "Емпайър стейт билдинг" в Ню Йорк, Бранденбургската врата в Берлин, Акропола в Атина, Колизеума в Рим, моста "Голдън гейт" в Сан Франсиско, операта в Сидни, Забранения град в Пекин, моста над Босфора в Истанбул и Ниагарския водопад.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди