изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:17 EEST
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ    
Ред и сигурностВърховният административен съд потвърди решението на Добричкия административен съд за временно спиране на наредбата за “Синята зона” в Добрич, научи НДТ. Информацията бе потвърдена от адвокат Владимир Калчев, по чието искане се произнася съдът.


“Решението на върховните магистрати е от 10 март 2011 г. Следва от 11 март да бъде спряно действието на наредбата, която регламентира Синята зона. Трябва да бъде премахната маркировката и да се спре събирането на такси за платен престой”, заяви Калчев. Той уточни, че окончателно не се премахва Синята зона, тъй като същинското дело по казуса ще бъде гледано от Върховния административен съд на 23 март.
“Този общински съвет не би следвало да взема други действия по Синята зона. Най-добре е да има публично обсъждане и да се чуе мнението на гражданите. Общината наложи еднопосочното движение по улиците “Отец Паисий” и Панайот Хитов” без да се съобрази с общественото мнение”, добави Калчев. Той припомни, че е имало протести и подписка срещу Синята зона.


 


Сходни връзки

ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ | 15 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-14 @ 22:09 EET

Еднопосочността я запазете, а "синята зона" я махайте. И без това гражданите са измъчени от мизерните улици и липсата на качествена работа. Поне ги оставете да си паркират пред домовете безплатно. :-)

ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 09:44 EET
Заради синята зона търговията в пазара и магазините около него замря. По "Отец Паисий" почти никой не спира!!!!
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 10:26 EET
На мен пък ми харесва да има синя зона. Сега спокойно мога да паркирам не да обикалям по половин час и да си губя времето.Само трябва да се доизмисли някак си за тези които живеят или работят там.А що се отнася до улици които са със ширина за три коли а станаха еднопосочни а тези които две трудно се разминават двупосочни-това просто го е измислил някой малоумник
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 11:24 EET

Три коли ширина е "Отец Паисий", но само ако разкараш платното за паркиране.  Едно време по "Отец Паисий" минаваха Икаруси-хармоники и автобуси с ремаркета в двете посоки. Но имаше тротоарна площ , където снабдителните коли спираха, а също нямаше  "лента за паркиране".

Ако "Отец Паисий" е три платна за движение, какво пречи да е двупосочна и идващите от Варна да не обикалят през автогарата половината център. Иначе "Панайот Хитов" как да стане двупосочна, когато там едното платно винаги е паркинг?

ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-16 @ 08:07 EET
/4ula jabata 4e podkovavat konq-i tq vdignala krakata".   4e i na Detelina Nikolova rabotata e sa6tata. Sinqta zona e dobra za golemite gradove-Sofiq,Varna,Plovdiv=no ne i za Dobri4.
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-16 @ 16:15 EET

А  катастрофите  до ОУ"Отец  Паисий" премазаха  учителка,в петък  катастрофа,във  вторник атастрофа, до  кога?Застрашен  е  живота  на  децата  от       три      училища  и  всичи  преминаващи  граждани!

ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-19 @ 19:08 EET

Много интересно само за тия месеци през които "синята зона" действаше какво ще направи общината със събраните пари?

Гражданите на Добрич  принудително се явяват  дарители на общината.

 

ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-20 @ 11:31 EET
Гражданството не треба да припарва до центрото, То, центрото, е запазена зона за общинари, данъчни, полицаи, банкери, пенсионери /избиратели/ и т.н. Обикновеното гражданство не треба да досажда на гореописаните и за него остават кварталните улици с дупките... Селска кметица не може да прави синя зона - синьото е за аристократи.......
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-20 @ 12:58 EET

То пък центърът на какво е заприличал. Разбиха жълтите плочи нарочно, за да покажат, че има нужда от нов плочник... И ето сега прилича на бомбардиран плочника.

Иначе парка много добре го направиха, и както виждате самите хора се стараят да го пазят, доколкото им позволява културата разбира се.  

ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-20 @ 22:50 EET
Към последния коментар Ами показват,че парите отиват по "предназнАчение" ,ако питате  мен центъра го притупаха на бързо на бързо ,а качеството НУЛА.Посред зима ремонтираха??????????????
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 12:05 EET
Като коментираме  "синята зона " на град Дорич,аз предлагам на страдащият от образователен дифицит кмет на селската община,за да не остане по назад от Детелина да обяви селата от общината си без вода за пустинен пейзаж,улиците в лунен пейзаж,а населението - като изчезващ индивид.Така ще привлече повече цигани и туристи от черноморието,ще понапълни хазната и ще кметува с памперси в своя полза и личен интерес до 100 годишнината си.
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 17:08 EET
Напълно вярно,но стига вече само да констатираме !
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 22:25 EET
Кмета на селската община 20 години бяга от проблемите на хората,а стилът му на управление е популярен под името диктатура,като тая в Либия и други африкански страни.Зад такова управление се крие излишно самочувствие и безхаберие - крие се наглост.
      Наглост,породена от вярата че неговото управление е без алтернатива,като управлението на Кадафи,Мубарак и други диктатори,и че чрез позиция на властта всички могат да бъдат пренебрегвани,мачкани и обиждани по най циничен начин.Затова е и трагичното положение на "обрания бостан "- община Добричка.

ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-23 @ 13:35 EET
Да така се притупва всичко защото търговете ги пичелят софийски варненски ф-ми  и нашите после ги наемат за подизпълнители  и им дават мижави парички. Как си мислите че ще са качествени материали те ли или труда.Как стават тези работи питам аз малко строителни ф-ми ли има в Добрич.
ВАС: БЕЗ “СИНЯ ЗОНА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-03-23 @ 16:36 EET

Уважаеми колеги от строителния бранш.Община Добричка е най корумпираната община в областта при провеждане на обществените поръчки в сферата на строителството през последните десет години.От години наред търговете се печелят основно от три фирми- " Соломон " - тая която прави ремонт на апартамента на кмета  на общината Петко Петков,къщата му в село Смолница и,апартамента на секретарката му и / любовница /,фирмата в която строителната техничка Е.Даскалова е назначена на граждански договор,а съпруга и работи в същата фирма: фирмата "Атанасов М " ЕООД - фирма на бивш  строителен техник в общината,счетоводител на която фирма е съпруга на финансовия контрольор в общината - В.Петрова.Фирмата на другата строителна техничка от общината Н.Костадинова,в която работи съпруга и,която  изпълни строителството на ЦДГ село Алцек,забележете за 2100000 лева за 150 квадратни метра на един етаж през 2009 год.,което прави 1400 лв; на квадратен метър-цени,които нямаха равни на себе си и в град Добрич.

    Призовавам общинските съветници от всички цветове от община Добричка да поискат информация за поканените фирми през последните осем години и сключените договори с тях.За подизпълнителя на ччаст от тези поръчки-фирмата на съпруга на секретаря на общината - Надежда Василева - схемите са за съда и прокуратурата.Уважаеми колеги,да кажем край на тези далавери  в селската община.Ние сме доказали се фирми от град Добрич и искаме прозрачни правила,а не да се пълнят банковите сметки на такива като Петко Петков и тия които го обслужват.Призовавам да се обединим,да сезираме общинския съвет на община Добричка и прокуратурата за незаконните и режисирани търгове от страна на кмета на общината всферата на строителството.   


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди