изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:38 EEST
Япония на прага на радиационeн апокалипсис    
Новини Нивото на радиация в японската столица Токио е по-високо от нормалното. Ядрената криза в Япония рязко ескалира във вторник с третата поред за четири дни експлозия - този път в реактори №2 и №4 на агонизиращата АЕЦ "Даиичи" край Фукушима и признаци, че се развива най-лошият сценарий - разтапяне на три реактора и "малък ядрен взрив".  Над атомната централа и в радиус от 30 км е наложена зона, забранена за полети.



Властите събщиха, че е избухнал и пожар в сградата и на четвърти реактор, който няколко часа по-късно бе потушен. Заедно с №5 и №6 в момента на петъчното земетресение този реактор бе с намалена мощност поради планов годишен ремонт.

Нивото на радиация в японската столица Токио е по-високо от нормалното, но не се смята за вредно за човешкото здраве, заяви представител на градската управа, цитиран от АФП.

"Отчетохме по-високо от нормалното количество радиация сутринта в Токио. Но не се смята за ниво, при което може да бъде засегнато човешкото тяло”, заяви Саири Кога, представител на управата на Токио.

Японското правителство предупреди, че в района на засегнатата от земетресение АЕЦ „Фукушима”, на около 250 км от Токио, нивата на радиация вече са опасни за човешкото здраве след две експлозии и пожар по-рано днес.

Пожар и взрив в четвърти реактор на атомната електроцентрала "Фукушима 1". Има опасност от изтичане на радиоактивни вещества.

Говорител на японската агенция за ядрена безопасност съобщи, че ядрото на втори реактор на "Фукушима 1" не е пострадало, но е възможно експлозията да е повредила основата на контейнера, в който се намира то. Нивото на радиация във въздуха в района на електроцентралата е достатъчно високо, за да навреди на човешкото здраве.

Премиерът Наото Кан предупреди всички в радиус от 30 километра от централата да не напускат домовете си. Възможно е вятърът да отнесе над Токио въздух със слаба концентрация на радиоактивни вещества от пострадалите атомни електроцентрали.

Японската метеорологична агенция предупреди, че вятърът, който досега отнасяше радиоактивните изпарения от електроцентралите към Тихия океан, ще се обърне и ще се насочи към сушата.

Междувременно шпонската полиция съобщи, че над 6000 души са загинали или в неизвестност. "Към 12,30 часа местно време са загинали 2475 души, 3611 са в неизвестност, заяви представител на полицията. Ранените по официални данни са 1889 души. http://www.blitz.bg
 
 


Сходни връзки

Япония на прага на радиационeн апокалипсис | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Япония на прага на радиационeн апокалипсис
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 09:15 EET

Сега как да си купи човек японски телевизор? :-)))))))))))

Япония на прага на радиационeн апокалипсис
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 09:24 EET

Както досега. Американците им хвърлиха атомни бомби, а сега карат японски коли и гледат японски телевизори. Пак ще се оправят и пак ще ги гоним, докато сме живи.

Япония на прага на радиационeн апокалипсис
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 12:42 EET
Да се замислим: Трябва ли ни атомна енергия, щом японците закъсаха с тези високи технологии в техните АЕЦ!?
Япония на прага на радиационeн апокалипсис
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 14:42 EET

Ами няма как... Ако минем на лоени свещи, някои хора ще ги е страх от пожар пък.  А за теб лично предполагам, че на самолет не се качваш, щото може да падне. Ами ходи по света с цървули тогава... Да видим докъде ще стигнеш. :-)

Япония на прага на радиационeн апокалипсис
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 17:54 EET

Ако гръмне наша атомна централа и останем живи,  дали пък наистина няма да тръгнем със цървули????


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди