изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:03 EET
СТАРТИРАТ ПИЛОТНИТЕ ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОГРАМА "ГЛОБ@ЛНИ БИБЛИОТЕКИ-БЪЛГАРИЯ"    
КултураОт 14 март в Регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич започват обучения за библиотекари по "Информационни и комуникационни технологии", които ще се провеждат в новосъздадения обучителен център. За периода от март до юни 30 библиотекари от област Добрич ще бъдат обучени да работят с операционната система Windows 7, офис пакета Microsoft Office и Интернет, съобщиха от РБ. Така те ще могат да прилагат придобитите знания в своята работа и да помагат на потребителите.


Обученията се провеждат в рамките на програма "Глоб@лни библиотеки - България". Обучителната програма включва четири тематични направления: "Информационни и комуникационни технологии", "Организация и управление на работата в обществената библиотека", "Услуги в модерната библиотека", "Общуване и работа с потребители и общности". Планира се до 2013 г. 3000 библиотекари от цялата страна да преминат през обученията.
"Глоб@лни библиотеки - България" е съвместна инициатива на Министерството на културата и Програмата на ООН за развитие и се финансира с 15 милиона долара грант от фондация "Бил и Мелинда Гейтс", дарение на софтуерни продукти от Майкрософт и насрещно финансиране от централния и местните бюджети в България. Партньори в изпълнението на програмата са Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Националното сдружение на общините в Република България и Българската библиотечно-информационна асоциация.
900 обществени библиотеки от цялата страна ще бъдат включени в програмата. 455 обществени библиотеки, включени в програмата по Етап 2009, вече получиха компютри и периферна техника, припомниха от РБ "Дора Габе".  От месец април 2011 г. започва доставката на ИКТ оборудване за още 352 библиотеки от Етап 2010 г.
 


Сходни връзки

СТАРТИРАТ ПИЛОТНИТЕ ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОГРАМА "ГЛОБ@ЛНИ БИБЛИОТЕКИ-БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди