изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:01 EEST
МНОГО НАГРАДИ ЗА ЕЗИКОВЦИ    
ОбразованиеПоредица от отличия завоюваха възпитаници на Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич. Ученици от 9 и 10 клас са участвали в категорията "Компютърна презентация" на 6-ото Национално състезание по информационни технологии в Монтана. Магдалена Димитрова е на първо място, Ставри Петров - на четвърто, а на осмо и девето са съответно Рут Тайбо и Никола Георгиев. Учениците са подготвяни от Мария Георгиева. В състезанието са участвали 117 ученици от математически гимназии и профилирани паралелки по "Информатика" и "Информационни технологии" от цялата страна.


Ученици от ЕГ са се представили достойно и на провелото се във Велико Търново Пролетно национално състезание по физика. Лазар Недков има първа награда, Андреа Светлозарова - втора, Петър Ивайлов - втора, а Дамян Сашев - трета награда. При отборното класиране за 8 клас ЕГ е на трето място в страната след ПМГ - Бургас и СМГ - София. Носител на първа награда е и Илия Георгиев. Учениците са подготвяни от Дарина Даскалова и Марияна Станчева.
В националния конкурс, организиран от Пощенска банка, на тема "Как да изгоним скуката от училище" ученичката Стелина Тодорова от 9 д клас на ЕГ "Гео Милев" се класира на трето място в категория. Наградата се състои в стипендия на стойност 1000 лева и се присъжда на по 10 участници от 8, 9, 10, 11 или 12 клас. Есетата им са публикувани в специална книжка. Стелина е единствената участничка от Добрич, която е наградена.
 


Сходни връзки

МНОГО НАГРАДИ ЗА ЕЗИКОВЦИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МНОГО НАГРАДИ ЗА ЕЗИКОВЦИ
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 14:08 EET

Езикова гимназия си остава най-елитното училище в нашия град. Браво на децата и преподавателите и успех на всички ,които тепърва ще представят гимназията на ученическите олипиади и състезания.

МНОГО НАГРАДИ ЗА ЕЗИКОВЦИ
Автор: Anonymous да 2011-03-15 @ 14:44 EET
Браво на децата! Дано и като пораснат да са все така умни, да печелят награди и да помнят поне вечер преди лягане, откъде са тръгнали...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди