изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:50 EEST
С ПРОЕКТ ЩЕ СЕ РЕМОНТИРАТ МУЗЕИТЕ    
НовиниПред Министерството на регионалното развитие и благоустройството вчера община Добрич депозира проекта “Йовковият Добрич - съвременна туристическа дестинация”, който е насочен към подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура, съобщи зам.-кметът Надежда Петкова.

Сумата, за която се кандидатства, е 3 841 506 лева, от които  5 процента финансов принос на община Добрич. Основните дейности по проекта са свързани с консервацията и реставрацията на къщата-музей „Йордан Йовков”, на музея „Нова и най-нова история” в градския парк, чиято сграда се предвижда да върне предишния си облик на казино. Предвидени са дейности по реконструкция на дом-паметник „Йордан Йовков” и оборудване му, както и създаване на туристически информационен център за активно промотиране на обектите. До дом-паметника има идея да се създадат условия за паркиране на големи автобуси. Дейности по консервация и реставрация са заложени и за Етнографската къща, както и за подобряване на дворното й пространство. Ще бъде ремонтиран подходът към АЕМО „Старият Добрич” като бъде поставен дървен свод с надпис, ще се ремонтира и калдаръмената уличка, както и сградата на музея. Обектите в комплекса ще са съвременно осветени, ще има и системи за превод. В рамките на проекта е предвиден и едноседмичен  етнофестивал „В света на Йовковите герои”. Всеки ден ще е посветен на отделен етнос или географска група, описани в творчеството на Йовков. До около три месеца се очаква да приключи оценяването на проекта.
 


Сходни връзки

С ПРОЕКТ ЩЕ СЕ РЕМОНТИРАТ МУЗЕИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди