изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:33 EEST
Гриша Ганчев влиза в курортния бизнес с 500 млн. евро    
Туризъм Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев е създал ново дружество, чийто капитал е близо 100 милиона лева. На 18 януари 2011 година в "Литекс пропърти" са апортирани апетитни имоти от кварталите "Симеоново","Горна баня", "Лозенец", "Овча купел" в София, големи парцели в гр. Обзор и край село Емона, както и имоти край Смолян. Общата площ на земите е близо 800 декара, а точната оценка на капитала - 98,5 милиона лева.

Като едноличен собственик е посочено дружеството "Солтсий лимитид". Неговата регистрация е в офшорната зона Вирджински острови. Самото дружество "Литекс пропърти" пък е правоприемник на "Солтсий България", което също е собственост на "Солтсий лимитид". Капиталът на "Солтсий България" обаче е бил 50 хиляди лева, докато на "Литекс пропърти" е многократно завишен след апорта на апетитните терени.

Основният предмет на дейност на новото дружество е управление и сделки с недвижими имоти. Според близки до Гриша Ганчев той смятал да включи земите в мащабен проект за над 500 милиона евро. Бизнесменът преговарял с партньори от Китай за суперпроект в туризма. Апортираните терени трябвало да бъдат застроени с луксозни курортни комплекси, голф игрища, спа-центрове и развлекателни зони.

Целта на Ганчев била да привлече платежоспособни туристи от Европа в бъдещите ваканционни селища. Ганчев вече участва в проект с китайски инвеститори в Ловеч, където до няколко месеца ще започне работа автомобилен завод.

Петър Ангелов, БЛИЦ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Гриша Ганчев влиза в курортния бизнес с 500 млн. евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди