изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:05 EEST
ДЕЦА ЩЕ ТВОРЯТ СРЕЩУ ЦИГАРИТЕ    
ЗдравеМеждународен конкурс за детска рисунка "Не на цигарите!" организират Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания и Националния център по опазване на общественото здраве към Министерството на здравеопазването, съобщиха от РЗИ.


В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 11 години. При изработването на творбите си малките художници могат да използват живописни и графични техники и колажи, рисунките трябва да са с размер 35/ 50 см /без паспарту/.
Участниците в конкурса ще се състезават в две възрастови групи - от 5 до 7 и от 7 до 11 години. В първа група ще бъдат раздадени три предметни награди, а във втора - три отличия и голяма награда. На победителя, придружен от един родител, ще бъде осигурено едноседмично пребиваване в Рим заедно с наградените деца от другите държави-участнички в конкурса. Голямата награда ще се присъди за новаторско представяне на посланието “Не на цигарите!”. Ще има и пет поощрения, както и награда на детското жури.
Децата трябва да изпращат творбите си до 10 май на адрес: София, 1431, бул. “Акад. Ив. Гешов“ 15, етаж 2, стая 21, Национален център по опазване на общественото здраве, /за конкурса “Не на цигарите!”/. Журирането и определянето на рисунката-победител в конкурса ще се състои на 12 май в сградата на НЦООЗ. По традиция председател на журито ще е художникът Иван Яхнаджиев. Награждаването на победителите ще се стане на церемония, съпроводена от изложба на наградените рисунки в Галерията за чуждестранно изкуство на 19 май. Резултатите от конкурса могат да бъдат видяни след 13 май на сайта на НЦООЗ www.ncphp.government.bg. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЦА ЩЕ ТВОРЯТ СРЕЩУ ЦИГАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди