изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:18 EEST
Борисов: Докато съм на власт - ще има дисциплина    
ПолитикаДокато аз съм на власт - ще има дисциплина. Няма как цените на стоките и услугите да падат - сега има световна финансова криза, земетресение и цунами. А чужденците не искат да инвестират в кочина. Това каза премиерът Бойко Борисов по телевизия Тв7, цитиран от "Фокус". Той подчерта, че управляващите няма да вземат заем (от МВФ).


„Няма икономическа, финансова или каквато и да е логика да се вземе заем и той да се похарчи за заплати. Това поколение и предишните поколения, които се подвеждаха от предишните партийци, ако се подведат пак си е тяхна работа. Заем за заплати взе Унгария и фалира. Аз това няма да го направя, докато съм на власт”, каза още премиерът.

Според него това, което се строи в страната, ще носи приходи в бъдеще. Той отново подчерта, че в момента се строят 5 магистрали и около тях ще стане "оазис на развитието на икономиката".
За мен ще си спомняте, че съм направил „Тракия”, „Струма”, „Хемус”, Южната дъга на Околовръстното шосе на София”, каза Борисов.

„Ако има магистрала, чужденците да стигат до Сливен или Ямбол, те ще ходят там, защото работната ръка е по-евтина, земи пустеят”, категоричен бе премиерът. Той припомни, че две години цената на газа не е вдигана, токът също не е увеличен, а от първия си работен ден е увеличил пенсиите.
„В условията на най-тежките условия в света ние сме реалисти. Когато големите държави са зле и се задъхват, какво остава за малките като България, Румъния и Полша. В момента всичко се срива. Ние максимум успяваме да задържим ситуацията в страната”, каза Борисов.

По думите му политическите партии, които призовават за намаляване на акцизите, са популисти. „От тези няколко мерки целим да свалим цената с 15-20 стотинки като всички се обединихме около идеята, че всеки трябва да отстъпи по малко от своите позиции. Мисля, че ако сработят мерките, може да отидем към намаляване на цената на горивата- дизел и бензин”, допълни премиерът.

Според него, тактиката на президента Георги Първанов е най-точна като не взима позиция по отношение на цената на горивата.
„Българинът не се чувства сам виновен, а винаги си търси друг виновен. Никога не съм обвинил народът - част от него работи и печели пари. Аз искам да помогна на останалата част. Най-лесно е да се харчат събраните пари”, каза още той.

Вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков заяви, че производствената цена на дизела в България е висока, ако се сравнят данните с останалите цени в ЕС. Той допълни, че подкрепя превозвачите да могат да внасят гориво при облекчени процедури и спазване на митническите закони.

Премиерът обаче беше категоричен, че ако се финансират хората, това е равно на фалит.
„Като цяло всички определяме съдбата си”, заключи Борисов.

За постоянните критики отляво и отдясно премиерът каза: „Колкото повече врагове имаш, значи, че толкова по-добре работиш. Ако всички ни харесват, това означава, че не работим”, подчерта Борисов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Докато съм на власт - ще има дисциплина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди