изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:18 EET
Леко увеличение на делата за несъстоятелност на фирми в Окръжен съд – Добрич    
Ред и сигурност

   От началото на 2011 г. в Добричкия окръжен съд са образувани 8 нови дела за несъстоятелност на фирми, показва справка в Търговското деловодство. От тях 2 са по искове на Националната агенция за приходите, 4 по молба на самите търговци, а другите две по искане на техни кредитори. Две от фирмите в производство по несъстоятелност са Еднолични търговци, а останалите са Еднолични дружества с ограничена отговорност или Дружества с ограничена отговорност.



Към същия момент на миналата година са били образувани 3 нови производства по несъстоятелност. За цялата 2010 г. в Добричкия окръжен съд са започнати 19 нови  производства по несъстоятелност. Приключени са 24 дела с открито производство по несъстоятелност или обявени в несъстоятелност. От 1992 г. до днешна дата в Добричкия окръжен съд са образувани 261 дела за несъстоятелност на фирми, а са приключени 250.

„Рано е да се правят изводи от увеличения брой на новообразуваните производства по несъстоятелност, тъй като в хода на годината те могат да се изравнят с миналогодишните”, коментира съдия Адриана Панайотова - председател на Търговското отделение при Окръжен съд - Добрич.

           

                                              Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Леко увеличение на делата за несъстоятелност на фирми в Окръжен съд – Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди