изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:16 EEST
”Фукушима” 1 с полицейско водно оръдие /ВИДЕО/    
По света Полицейското водометно оръдие започна да облива с вода Трети реактор на атомната централа "Фукушима 1", предаде Ройтерс.
По-рано днес беше направен опит за обливане на реактора, но той беше временно прекратен, след като водата за оръдието свърши и заради повишеното ниво на радиацията, предаде ДПА, като се позова на японската държавна телевизия Ен Ейч Кей.


Охлаждането на Трети реактор, където се съхранява ураново-плутониево гориво, беше обявено за най-големия приоритет на японските власти, опитващи се да се справят със серията от аварии в централата, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

В операцията по охлаждането се включиха и пет пожарникарски машини на японските военни, които също започнаха да го обливат с вода, предаде ИТАР-ТАСС.
Министерството на отбраната вече съобщи, че е отделило за операцията 11 от тези специални военни машини, припомня агенцията.

Операцията по охлаждането
За охлаждането на Трети реактор на ядрената централа "Фукушима-1" досега са използвани 70 тона вода. Водометното полицейско оръдие е обляло реактора с 40 тона вода. Петте включени в операцията армейски противопожарни коли и хеликоптери изляха 30 тона вода.
Горивните елементи трябва да са потопени във вода, за да се охлаждат. Въпреки операцията по охлаждането нивото на радиацията около реактора не се понижи.

Екипите започнаха да подават в авариралия Трети реактор и вода под високо налягане, допълва агенцията, като се позовава на съобщение на оператора на централата ТЕПКО.

Въпреки това нивото на радиацията започна отново да расте половин час след началото на подаването на водата под налягане, допълва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Облъчването
Рискът от радиационно облъчване е малък за 39-те милиона души, които живеят в Токио и околностите му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на мнение на японски експерти.
Това обаче не намалява паниката в страната.

Рискът за радиационно облъчване е най-голям за онези хора, които участват в операциите по охлаждане на реакторите, наричани в Япония "последните самураи от Фукушима". Рискът е от два източника - от защитената зона на реакторите и от басейните с отработено ядрено гориво. http://dnes.dir.bg


ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ЯПОНИЯ /ВИДЕО/

 


Сходни връзки

”Фукушима” 1 с полицейско водно оръдие /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди