изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-01 @ 05:41 EEST
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"    
Лов и риболовГодини наред над язовира в Одринци се стелеше мъгла. В какъв смисъл? В този, че държавните служители в областта и "Напоителни системи" - Варна, даваха противоречива информация за концесионера и държаха в тайна какви задължения има той и изпълнява ли ги. Охраната вземаше по 5 лв. такса на любителите-рибари, а най-често не им издаваше билети или пък те имаха съмнителна правова стойност пред данъчните власти.

С падането от власт на Тройната коалиция изведнъж концесионерът изостави язовира, а заедно с това охраняващите го изтарашиха и оставиха без улов риболовците, за които това е единственият стойностен сладководен водоем, като се изключат Шабленското и Дуранкулашкото езера, над които често има забрани.

В Добрич се пусна слух, че от тази година язовирът в Одринци е взет на концесия от собствениците на язовира в Звънец. Най-вероятно слухът е истина, защото язовирът отново се охранява, а охраняващите отново искат такса. Различни рибари казват, че тя е 5 лева. В същото време добавят, че и новите охранители пускат мрежи в язовира, обират рибата, а искат такса и на улов не може да се разчита. По този начин отново любителите-рибари от Добрич са лишени от водоема, а продължават да плащат риболовни билети. Те настояват пред областната управа и съответните контролни органи да внесат яснота кой е концесионер на язовир Одринци, какви задължения има той, каква е законовата такса. Те настояват да получат отговор язовирът на каква концесия е даден - той да се използва за стопански цели, за спортен риболов, за любителски риболов и още - концесионерът да постави табла, както на държавните водоеми край Шабла и Дуранкулак, какви видове риба има във водоема, кои са сроковете за ползването му, каква е таксата, кои са определените места за риболов, на кой телефон може да се подават сигнали срещу брокониерство и за спазване на правилата от охраната, както и кога и с каква риба е зарибен водоемът. Хората очакват най-после и в нашия край да се сложи ред и да се разсее мъглата над язовир Одринци. НДТ

 


Сходни връзки

НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА" | 20 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-03-18 @ 20:23 EET
Най-после някой да постави така категорично въпроса за внасяне на яснота около стопанисването на този язовир. Дано само не остане като "глас в пустиня"!
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-03-19 @ 09:17 EET
Всичко което сте написали е верно.Събираха се такси по 5 лв. а в същото време и мрежите си стояха в язовира-това е наглост.Дано всичко се оправи защото Одринци е едно прекрасно място за отдих и любителски риболов.
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-03-21 @ 20:26 EET
Защо авторите на статии тук не говорят с факти  и имена които са публично известни? Иса Сали и негова фирма са бившите концисионери на язовира ,а Напоителни ситеми Варна беше под управлението на ДПС.Договора за стопанисване не се е изпълнявал още от самото начало-2006 г. концесионера е нямал право да събира каквито и да е такси.Държавният интерес е било  последното за което са мислил изрязаха се толкова много дебелостенни тръби които бяха за напояване и всичко отиде за скраб!  
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-03-23 @ 13:17 EET

Да точно така.

НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-04-15 @ 10:11 EEST
Колеги рибари стараем се да поясняваме във всички възможни форуми и сайтове какъв е статута на яз.Одринци .Язовира е арендован за 10години със статут за стопански риболов въпреки това любителският риболов ще е разришен целогодишно и по време на забраната.Риболова е забранен в района на язовирната стена и приливника на язовира както и 500м от двете страни на стената към опашката.Таксата която е определена от 5 лева е възможно най ниската ,тя се плаща срещу билет с отразена дата за съответния календарен ден.Риба се лови само с въдици от брега.Охраната на язовира има право само и единствено да взема такси не и да се хвърлят мрежи.Стопански риболов ще се извършва от 31.11.2011 до 30.03.2012г.Наема на язовира е 1000 пъти по висок от този до 2009г.Това за любопитните.ДО 10.04.2011г язовира е зарибен с около 80 000 шарана и 10 000 толстолопа.Предлагаме парична награда за сигнали от ваша страна за мрежи в язовира .Имаме желание да зарибим добре язовира а не да го обезрибим.Разчитаме на вашата подкрепа след 1-2г да стане един от добрите язовири  за любителски риболов.За сигнали 0898468899    
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-04-15 @ 10:41 EEST

А ЗАЩО СЕ ДАДЕ БЕЗ ТЪРГ И КОНКУРС,А НА НАШИ ХОРА ОТ ГЕРБ??????

НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-04-15 @ 10:55 EEST
Колега тук не е мястото да се заяждате.Нищо държавно или общинско не може да се дава на концесия без търг 
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-04-15 @ 11:01 EEST

Ще е много хубаво, ако може да се намери някакъв вариант между печелене на пари и безплатно ползване за отдих (при спазване на правила разбира се!). За последните две години съм ходил един път на язовира в Одринци и такива хубави звезди не бях виждал от години.

НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 22:05 EEST
Не стана ясно кога е бил търга за язовира и кой го стопанисва все пак .Твърдението за десетократно увеличения наем май са пак прах в очите на хората .Напишете тогава какъв е наема в действителност и от кога Ви е договора и кой точно търг спечелихте мили Гербери!
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 14:59 EEST

По важно е да се стопанисва както трябва а не гербер ли е

НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-12-17 @ 15:57 EET

Не съм сигурен доколко новите арендатори на яз. Одринци са коректни ,но на кооперативния пазар около Никулден се продаваше шаран и сулка имменно от този язовир.След като новите арендатори не са зарибявали бяла риба ,то защо я ловят с мрежи и я продават.Колкото до това дали е бил зарибен мисля ,че освен няколко хиляди шаранчета -около 8000 друго няма .За времето от когато е отдаден до ден днешен аз лично не съм уровил никакъв шаран,само добри екземпляри от каракуда  ,бяра риба и костур.Питам тогава дали е редно след като тази риба е наследство отпреди да ни таксуват по 5 лв.Навсичкото отгоре те си я ловят с мрежи и си я продават от което печелят достатъчно добри пари.Напролет след този  безобразен стопански риболов ,за нас любителите рибари освен таксата от 5 лв. ,а може би и повече и празни живарници няма да има нищо  друго.

НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2011-12-19 @ 09:36 EET
ta to tazi godina nqma6e a dogodina edva li ot opit znaq za edno denono6tie se pribrah s prazen jivarnik
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2012-01-26 @ 20:57 EET
риболовствал сам на този язовир през 2010 г.понеже влизах с лодка за сом постоянно ми се правеше проверка от органите на ИАРА.бях приятно изненадан от контрола им .мога да ви споделия понеже имам сонар,че язовира преди е бил жестоко обрулен от охранителите на въпросния Иса.същия този господин е взел и язовир Елешница.там влезнах да ловия сом и охранителя му баи  Али доиде да ме гони.аз биях закачил гиримите на баи Али.в същото време той беше с няколко гавази бивши охранители на Одринци и биеха риба с ток.питам се тези хора язовири ли са строили или зарибявали с риба и то сом.краино време и всички ловци и риболовци да се вдигниме и да ги изметеме .ако трябва и главите им да натрошиме.язовирите са строени от всички нас и дедите ни ,камо ли зарибяването.виновни сме ние че ги тарпим
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2012-01-27 @ 21:31 EET
nedei s lo6o!!! opitai s ljubov! :)))
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2012-02-18 @ 11:54 EET
Да се надяваме,че са останали някоя друга каракуда.


НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2012-02-18 @ 12:10 EET

Здравейте. Нека оставим за малко язовира в Одринци и да погледнем дали има други места за риболов.Ако Ви интересува как върви риболова на яз.в Малка Смолница,то ще кажа ,че по хубав като място за риболов от него няма.Имам в предвид ,че до него се стига с кола на самия бряг тъй като той е на равно место .Намира се в средата на нивата м/у Рилци и Малка Смолница.Не е обграден с никакви храсти и тем подобни.Дори животните си пасът кротко на самия бряг и пият вода от язовира.Тревата винаги е тъмнозелена и сочна.Няма храсти и бодили както на други места.От 2009 до 2011г.на този язовир бе просто удоволствие да се лови риба особено за начинаещи и за деца.На плувка от порядъка на 2,3 грама се ловят каракудки от порядъка на около 50 до 100 грама.Има случаи когото се хващат и доста по-големи около и над 500гр.Костура е в изобилие ,но и той е в тези граници.
Виждал съм и хора които са успели да уловят шаран но рядко.Всичко това е до есента на 2011г.През септември месец с отвращение видях много мъртва риба на брега.Помислих ,че е отровена с някакъв препарат т.к. постоянно пръскат нивите наоколо,но уви.Рибата беше избита с ток разправят пазачите на нивите.Късно вечер ходят бракониери ,пускат мрежи ,ток и всичко друго каквото можем да си представим.На сутринта около 5 часа прибират всичко и така доста време.Сега и в този язовир вече не кълве нищо,а той бе единствения където не ти вземат пари.Питам къде е ИАРА и кога най-сетне ще почнат да си вършат работата.


НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2012-02-18 @ 17:04 EET

Тия от ИРА са по-скоро от ИРАК и са за тотално уволнение в Добрич, но умеят да посрещат високи гости от управляващите и никой няма да ги мръдне от стола им, а ние ще ходим за риба във Варненско, Шуменско и Силистренско... Само ни вземат парите за билети и нищо не правят за рибарите в Добричко.

НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2012-02-28 @ 18:47 EET
колеги забележете по горе какво са написали в обяснението за язовира-стопански риболов през студените месеци когато рибата наи добре се лови с мрежи.каква любов за тези идиоти,те направо са за рзстрел.не били за унищожаване на рибата ,а за размножаване.вие сте само за килипира ,колкото се може по вече изтърмъчване на язовиритер след това сус пай и за този дето ви го е дал под аренда.ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ РИБОЛОВЦИ, НА НИКОГО НЕ ДАВАЙТЕ СТОТИНКА-ПОКАЗВАШ СИ БИЛЕТА ЗА РИБОЛОВ И ТОЛКОВА.нямат право да ни гонят ,няма такъв закон.язовирите са български и строени от всички нас,водата в тях е дар божи.като дойде пазвантина най учтиво го помолете да продължи да се движи по брега, ако се паенти хвърлете го във водата.
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Anonymous да 2012-03-13 @ 13:31 EET
Напълно съм съгласен с теб колега.На тия идиоти и стотинка не трябва да се дава.С нищо не са заслужили ,че да им плащам по пет лева.На брега е пълно с мръсотия и боклуци от  недобросъвестни рибари или било там почиващи палаткаджий .Поне  да почистят малко ,та нали си плащаме.Логично е да си зададем въпроса къде отиват тези пари от таксуването ни .Май само си пълнят джобовите за наша сметка.
НАД ЯЗОВИРА В ОДРИНЦИ ОТНОВО "СЕ СТЕЛЕ МЪГЛА"
Автор: Admin да 2012-03-13 @ 16:25 EET
И на арменския поп да се жалваш, пак ще плащаш, защото язовирът е даден от държавата на концесия и човекът си е платил за нея.  Който не иска да плаща, да лови каракудки в Смолница и Плачи дол или на големите държавни язовири, но те ще ти излязат по-скъпо, защото са далеч и с това златно гориво всички сме я оплескали.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди